Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαGastronomy Acropolis Awards προς τιμήν της ελληνικής γαστρονομίας, αγροδιατροφής και του τουρισμού
Γαστρονομία

Gastronomy Acropolis Awards προς τιμήν της ελληνικής γαστρονομίας, αγροδιατροφής και του τουρισμού

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής 'Acropolis' για πρώτη φορά στα χρονικά, δημιούργησε τον θεσμό 'Gastronomy Acropolis Awards' τιμώντας αξίες και ιδανικά προς τιμήν της ελληνικής γαστρονομίας, αγροδιατροφής και του τουρισμού.

Η εκδήλωση των Gastronomy Acropolis Awards έλαβε χώρα στις 30 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθήνας, με στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση σπουδαίων προσωπικοτήτων από το χώρο του τουρισμού, της γαστρονομίας και της ανάπτυξης.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου, ο αντιπροέδρος της Βουλής κ. Μάριος Γεωργιάδης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Κωνσταντίνος Κατσίκης, η σύμβουλος Διεθνών Θεμάτων της Περιφέρειας Αττικής κα Κατερίνα Παλιού, ο γραμματέας Επιστημών της ΝΔ κ. Νίκος Κωστόπουλος, ο πρόεδρος ΠΕΤΕΤ κ. Ιωάννης Σμαρνάκης, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Λήμνου κ. Στέλιος Μάντζαρης, η πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος κα Ελένη Κονοφάου και το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών Αλιείας κ. Γιώργος Βαγιάκης. Όλοι τόνισαν την ανάγκη ότι ο γαστρονομικός τουρισμός μέσα από την αξία της ελληνικής κουζίνας, πρέπει να γίνει από τα βασικότερα κομμάτια της Τουριστικής βιομηχανίας της χώρας ως αναπόσπαστο κομμάτι στην τουριστική περιήγηση ανά την Ελλάδα, και αυτό αποτελεί μία από τις βασικότερες προτεραιότητες τους.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής “Acropolis” για πρώτη φορά στα χρονικά, δημιούργησε τον θεσμό “Gastronomy Acropolis Awards” τιμώντας αξίες και ιδανικά προς τιμήν της ελληνικής γαστρονομίας, αγροδιατροφής και του τουρισμού. Ακόμη, υπέγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας με τα Παιδικά Χωριά SOS Eλλάδος παρουσία του γενικού διευθυντή κ. Πρωτόπαππα με τον πρόεδρο της Λέσχης κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη, επισημοποιώντας τη συνεργασία, με στόχο την ανάδειξη της αξίας που έχει η σωστή διατροφή από το νεαρό της ηλικίας του ανθρώπου. Επίσης, στα πλαίσια της υγιεινής των παιδιών η εταιρεία Aether Luxury Cosmetics έκανε δωρεά βιολογικά χειροποίητα σαπούνια.

Με κεντρικούς παρουσιαστές τον δημοσιογράφο του ALPHA, κ. Γιάννη Μούτσο και την οικοδέσποινα της βραδιάς κα Γεωργία Παράσχου η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία.

Στην κατηγορία “Φορείς Τουρισμού” βραβεύθηκαν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Γεώργιος Τζιάλλας, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, η περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, ο πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο πρόεδρος του ΣΕΤΚΕ κ. Παναγιώτης Τοκούζης για την πολυετή προσφορά τους στο χώρο του τουρισμού, της αγροδιατροφής, της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας.

Στην κατηγορία “Επιστήμη & Γαστρονομία” βραβεύθηκαν ο τ. πρόεδρος ΕΦΕΤ, επιστημονικός συνεργάτης του “ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος” δρ. Νικόλαος Κατσαρός και η πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας και η δρ. Αντωνία Τριχοπούλου.

“Τιμής Ένεκεν” δόθηκε στον chef που βρίσκεται 40 έτη στις κουζίνες του Προεδρικού Μεγάρου κ. Αθανάσιο Σκούρα, αφού έχει ταξιδέψει γευστικά με τις γαστρονομικές του δημιουργίες, τους μεγαλύτερους ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Στη κατηγορία “Δημόσια Εκπαίδευση & Γαστρονομία” τιμήθηκαν ο αναπληρωτής πρύτανης του ΤΕΙ Αθήνας κ. Περικλής Λύτρας, ο πρόεδρος ΔΙΕΚ Ελλάδος κ. Γεώργιος Διαμαντόπουλος και η διευθύντρια του ΙΕΚ Αναβύσσου υπό τη στέγη του Υπουργείου Τουρισμού κα Χαραλαμπία Κοβούση.

Ιδιαίτερη βράβευση στον τομέα “Μαγειρική Τέχνη & Δημόσια Υγεία” έλαβε ο υπεύθυνος μάγειρας του Δημόσιου Νοσοκομείου Τζάνειο,
κ. Ιάκωβος Απέργης για την “ανατροπή” της νοσοκομειακής κουζίνας.

Για το συγγραφικό της έργο στο τομέα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας το βραβείο “Γαστρονομία & Παράδοση” έλαβε η λαογράφος και ερευνήτρια κα Έφη Γρηγοριάδου.

Τέλος, για την πολύτιμη συνεισφορά στην ανάπτυξη στα μαγειρεία της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων τιμήθηκε με το βραβείο “Γαστρονομία & ΛΑΕΔ” ο ταξίαρχος κ. Γεώργιος Ρέλλιας.

Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Πρεσβεία της Ρουμανίας, ο Ελληνο-Ρουμανικός Σύλλογος Ελλάδος, ο Δήμος Σπατών – Αρτέμιδας, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Τζάνειο, η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, η εταιρεία MEAT PRO, τα στελέχη της Mediterranean International Tourism Exhibition, τα στελέχη της EXPOTROF, της OLYMP TASTE AWARDS, της BEER BARTENDER, της FOODBALLER, μέλη του ΞΕΕ και οι επιστημονικοί συνεργάτες της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής (κ. Θεοφάνης Γεωργόπουλος, κα Μαρίνα Πούλιου και κα Θεόδωρα Καλογεράκου).

Η ομάδα της Caryatis Events & Life ήταν υπεύθυνη για την διοργάνωση, ενώ η εταιρεία Qualisound – Audio & Visual Systems για την ηχητική κάλυψη της βραδιάς. Ιδιαίτερες ελληνικές γαστρονομικές γεύσεις σε συνδυασμό με ποικίλα κρασιού από το Οινοποιείο Αναγνώστου και το Κτήμα Νικολού, “έκλεισαν” τη βραδιά, παρουσία του Ελληνικού Συλλόγου Πολιτιστικής Κληρονομιάς “Ηγέχορος”, να ταξιδεύει στις παραδόσεις του Μεσολογγίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024