Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήO κορυφαίος hotel designer Άγγελος Αγγελόπουλος στους εισηγητές του Boutique Hotel Masterclass
Σεμινάρια

O κορυφαίος hotel designer Άγγελος Αγγελόπουλος στους εισηγητές του Boutique Hotel Masterclass

Ο κ. Άγγελος Αγγελόπουλος είναι ο designer που έφερε το concept των boutique hotels στην Ελλάδα, σχεδιάζοντας το πρώτο ξενοδοχείο του είδους, με τη δημιουργία του Andromeda Athens. Μεταξύ των πλέον διακριθέντων έργων του συγκαταλέγεται το ξενοδοχείο Mykonos Theoxenia, που συμπεριελήφθη στο Condé Nast Traveller ως ένα από τα 30 καλύτερα σχεδιασμένα ξενοδοχεία στον κόσμο.

Για τη δημιουργία επιτυχημένων boutique hotels θα μιλήσει ο κορυφαίος Έλληνας hotel designer κ. Άγγελος Αγγελόπουλος στο προσεχές Boutique Hotel Masterclass. Μέσα από παραδείγματα ξενοδοχείων που σχεδίασε θα παρουσιάσει τρόπους για τη δημιουργία ελκυστικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που προσφέρουν μιαν ιδιαίτερη εμπειρία διαμονής στους πελάτες τους και εξασφαλίζουν εκτεταμένη δωρεάν δημοσιότητα εξαιτίας της ιδιαίτερης αισθητικής τους. Αυτό το άκρως εξειδικευμένο σεμινάριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και διευθυντικά στελέχη ξενοδοχείων και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017, στην Αθήνα.

Ο κ. Αγγελόπουλος είναι ο designer που έφερε το concept των boutique hotels στην Ελλάδα, σχεδιάζοντας το πρώτο ξενοδοχείο του είδους, με τη δημιουργία του Andromeda Athens. Μεταξύ των πλέον διακριθέντων έργων του κ. Αγγελόπουλου συγκαταλέγεται το ξενοδοχείο Mykonos Theoxenia του Ομίλου Louis, το οποίο συμπεριελήφθη στο Condé Nast Traveller ως ένα από τα 30 καλύτερα σχεδιασμένα ξενοδοχεία στον κόσμο. Άλλες σημαντικές συνεργασίες περιλαμβάνουν στο παρελθον τη σύμπραξη με τον Όμιλο Grecotel, όπως επίσης τη σχεδίαση και διακόσμηση μιας σειράς αστικών και resort ξενοδοχείων συμπεριλαμβανομένου μεταξύ άλλων του Blue Palace στην Κρήτη, του Saint George Lycabettus στην Αθήνα, του Cavo Tagoo και του Belvedere στη Μύκονο, της ξενοδοχειακής μονάδας του Vedema Resort στη Σαντορίνη, του Lindian Village στη Ρόδο, του Primarolia και του Maison Grecque στην Πάτρα, της Περαντζάδας στην Ιθάκη, του Art Hotel Mainalon στη Βυτίνα Αρκαδίας, του Salvator στην Πάργα, καθώς και των δωματίων του Myconian Imperial στη Μύκονο. Στην Κύπρο υλοποίησε τον καθολικό σχεδιασμό των διακεκριμένων για την αισθητική τους ξενοδοχειακών μονάδων So White και So Nice. Το 2016 ολοκληρώθηκε ο καθολικός επανασχεδιασμός του Nissaki Beach στην Κέρκυρα που μετονομάστηκε σε Sensimar Nissaki Beach by Atlantica. Το καλοκαίρι του 2017 ο κ. Αγγελόπουλος παρέδωσε το Dodoni Spa Epirus Palace.

Από τα πιο πρόσφατα έργα του είναι η δημιουργία του Central Hotel στο Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο υπό την επωνυμία Ibis Styles Heraklion Central εντάχθηκε στο διεθνή όμιλο της Accor. Σε εξελίξη βρίσκονται ιδιωτικοί χώροι, ένα boutique hotel στην Αίγινα, το Epirus Palace στα Ιωάννινα, οι VIP σουίτες του Sensimar Nissaki Beach στην Κέρκυρα, το συγκρότημα σουιτών του Robinson Club Daidalos στην Κω που παραδίδονται την άνοιξη του 2018, η καθολική μελέτη μιας νέας ξενοδοχειακής μονάδας στην Κύπρο, καθώς και η καθολική μελέτη όλων των χώρων ενός από τα μεγαλύτερα projects στο μεσογειακό χώρο που ετοιμάζεται στη νότια Κρήτη.

Με σπουδές κινηματογράφου και θεάτρου και εξειδίκευση στην σκηνογραφία και ενδυματολογία, εργάζεται ως interior designer από το 1989 συμμετέχοντας στον ολοκληρωτικό ή μερικό σχεδιασμό πάνω από 100 ξενοδοχείων, αρκετά εκ των οποίων είναι boutique hotels. Tο γραφείο του Angelos Angelopoulos Associates τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια αναλαμβάνει τη δημιουργία μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων, boutique hotels, spa καθώς επίσης ιδιωτικές κατοικίες και διαμερίσματα, clubs, café, εστιατόρια, καταστήματα, εκθεσιακούς χώρους, επαγγελματικούς χώρους γραφείων κλπ. Ο κ. Αγγελόπουλος έχει υλοποιήσει έργα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπως λ.χ. στην Κύπρο, την Κωνσταντινούπολη και τις ΗΠΑ. Ο σχεδιασμός των έργων περιλαμβάνει τις όψεις των κτιρίων, την εσωτερική διαρρύθμιση, την επιλογή των επίπλων και του εξοπλισμού, το σχεδιασμό επίπλων, φωτιστικών και υφασμάτων, την αρχιτεκτονική τοπίου και τη μελέτη φωτισμού.

O κ. Αγγελόπουλος συμπεριλαμβάνεται κάθε χρόνο τα τελευταία 13 χρόνια ανάμεσα στους καλύτερους designers του κόσμου από τον οίκο Andrew Martin στην πολυτελή έκδοση διεθνούς κύρους “Interior Design Review”, που θεωρείται η “Βίβλος” του Interior Design. Bραβεύθηκε ως Διακοσμητής της Χρονιάς για το έτος 2004 από τον Όμιλο Antenna. Το 2010 οι εκδόσεις Taschen συμπεριέλαβαν εργο του στην έκδοση INTERIORS NOW VOL. 1 και την επέλεξαν ως εξώφυλλο του βιβλίου. Έργα του έχουν παρουσιαστεί συχνά στον ελληνικό και διεθνή τύπο, όπως στο ιαπωνικό CASA BRUTUS, το γαλλικό MARIE CLAIRE, την αμερικανική έκδοση της Vogue, το ιταλικό AD, καθώς και σε διεθνείς εκδόσεις και λευκώματα, όπως στο “World’s Coolest Hotel Rooms” και στα “Luxury Hotel Guides”.

Το Boutique Hotel Masterclass είναι ένα άκρως εξειδικευμένο σεμινάριο που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και διευθυντικά στελέχη ξενοδοχείων. Οι ιδιαίτερα έμπειροι εισηγητές του σεμιναρίου θα αναλύσουν όλες τις πτυχές για τη δημιουργία, τη λειτουργία και το μάρκετινγκ επιτυχημένων boutique hotels παρουσιάζοντας μια σειρά από παραδείγματα και case studies από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Boutique Hotel Masterclass συνδιοργανώνεται από το TravelDailyNews και τον δρα Δημήτρη Κούτουλα και εντάσσεται στο σεμιναριακό διήμερο του TravelDailyNews στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2017, με το Hotel Strategy Masterclass να πραγματοποιείται στις 27 Νοεμβρίου. Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν και τα δύο σεμινάρια έχει προβλεφθεί ειδική έκπτωση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024