Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Επενδύσεις

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: 'Ουδεμία καθυστέρηση από πλευράς μας στην επένδυση στον Σκορπιό'

Τατιάνα Ρόκου - 16 Νοέμβριος 2017, 13:07

Η επένδυση του Ρώσου μεγιστάνα Dmitry Rybolovlev στο νησί ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ.


Σε ανακοίνωσή της σχετικά με την επένδυση (δημιουργία 20-22 βιλών πολυτελείας) του Ρώσου μεγιστάνα Dmitry Rybolovlev στο νησί Σκορπιός στο Ιόνιο, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τονίζει:

“Επειδή τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν, μετ’επιτάσεως μάλιστα, δημοσιεύματα που κατηγορούν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τις υπηρεσίες της για ‘τρίμηνη καθυστέρηση’ στην περιβαλλοντική αδειοδότηση της σκοπούμενης επένδυσης στο νησί του Σκορπιού, επιθυμούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να ενημερώσουμε τα εξής:

  • Τα δημοσιεύματα αυτά είναι απολύτως ψευδή, συκοφαντικά και υποβολιμαία. Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε απο την αδειοδοτούσα υπηρεσία της ΠΙΝ, αντιθέτως βοήθησε την αιτούσα εταιρεία με τις παρατηρήσεις της, ώστε να συμπληρωθουν οι ελλείψεις που εμφάνισε ο αρχικά υποβληθείς φάκελλος μελέτης. Μετά την συμμόρφωση της αιτούσας με την υποβολή δυο ακόμη συμπληρωματικών φακέλων, εκδόθηκε άμεσα η ζητούμενη αδειοδότηση.
  • Τα δημοσιεύματα αυτά είναι αντιδεοντολογικά προσπαθώντας να διαχωρίσουν το πολιτικό και υπηρεσιακό προσωπικό της ΠΙΝ σε «καλούς» που θελουν την επένδυση και σπεύδουν να βοηθήσουν και σε ‘κακούς’ που είναι κατά των επενδύσεων και βάζουν εμπόδια. Ας γνωρίζουν όλοι ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκφράζεται με ενιαίο τρόπο και εκπροσωπείται κάθε φορά από τους κατά νόμο υπεύθυνους.
  • Τα δημοσιεύματα αυτά είναι προκλητικά και ανεπίτρεπτα κάνοντας λόγο ‘για το γραφείο της Κερκυρας που τους άφησε να κάνουν την επένδυση’! Ας μάθουν οι ενδιαφερόμενοι ότι οι υπηρεσίες της ΠΙΝ είτε στην Κέρκυρα είτε στην Λευκάδα ειτε αλλού προσπαθούν να κάνουν καλά την δουλειά τους. Και ετσι όπως εκαναν καλά την δουλειά τους στην φάση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ετσι θα κάνουν εξ ίσου καλά τη δουλειά τους και στη φάση του ελέγχου για την εφαρμογή των όρων και περιορισμών αυτής.

Δε γνωρίζουμε αν τα δημοσιεύματα αυτά εκπορεύονται από την ίδια την εταιρεία που φερεται ότι πραγματοποιει την επενδυση, αν προέρχονται από υπερβολικό ζήλο των διάφορων υποστηρικτών η και τα δύο μαζί.

Σε κάθε περίπτωση όμως η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κρίνει και θα κρίνει και στο μέλλον οποιαδήποτε επενδυτική πρόταση στην βάση της δικής της Στρατηγικής, στρατηγική που στοχεύει στην δημιουργία ενός τόπου ‘βιώσιμου και ελκυστικού’ για τους κατοικους και τους επισκέπτες”.Μέσα στο Δεκέμβριο αναμένεται να ανοίξουν οι φάκελοι των προσφορών από τις εταιρείες που έχουν ήδη προσεγγίσει την πλευρά του Ρώσου επενδυτή. Υπενθυμίζεται ότι το διάσημο νησί έχει αγοραστεί από την κόρη του, Ekaterina έναντι 150 εκατ. δολ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top