Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούculTOURal 2018, μια διεθνής συνάντηση πολιτισμού και τουρισμού στην Αθήνα
Πολιτισμός

culTOURal 2018, μια διεθνής συνάντηση πολιτισμού και τουρισμού στην Αθήνα

Στόχος του culTOURal 2018 είναι να αναδείξει τη σχέση του πολιτισμού με τον τουρισμό και, με μία σειρά από στοχευμένες δράσεις, να συμβάλει στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού.

Το culTOURal 2018 είναι μία διεθνής συνάντηση πολιτισμού και τουρισμού, η οποία διοργανώνεται από τη Maestro TDC και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018.

Στόχος του culTOURal 2018 είναι να αναδείξει τη σχέση του πολιτισμού με τον τουρισμό και, με μία σειρά από στοχευμένες δράσεις, να συμβάλει στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού. Ακόμη, να καταδείξει τη σχέση του πολιτισμού με την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη και να προβάλλει τη σύγχρονη διεθνή τάση στον τουρισμό: τη βιωματική διασύνδεση των τουριστών με τις τοπικές κοινωνίες στους προορισμούς που επισκέπτονται. Κατά τη διάρκεια του culTOURal 2018, το οποίο είναι μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκδηλώσεις για τον τουρισμό που έχουν προγραμματιστεί για το 2018, θα πραγματοποιηθούν ένα διεθνές συνέδριο, μια διατομεακή έκθεση-showcase και ένα φεστιβάλ τέχνης & πολιτισμού.
Από την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, στους χώρους του Ιδρύματος “Μιχάλης Κακογιάννης” (Πειραιώς 206, Αθήνα), θα πραγματοποιηθεί το culTOURal Conference, στο οποίο έχουν προσκληθεί διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι εισηγητές από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό κόσμο, καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, ενώ έχει προγραμματιστεί και μία σειρά workshops και συζητήσεων, που θα συμβάλλουν στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού και στην κατανόηση της σπουδαιότητας αλλά και των απαιτήσεων του.

Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, θα διεξαχθεί το culTOURal Festival, κατά τη διάρκεια του οποίου χώροι τέχνης και πολιτισμού θα φιλοξενήσουν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, εκθέσεις και δράσεις, που θα αναδεικνύουν τη σύγχρονη πολιτιστική και καλλιτεχνική δημιουργία στην καθημερινότητα του πολίτη και του επισκέπτη.

Από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου “Μελίνα” (Ηρακλειδών 66, Θησείο), θα πραγματοποιηθεί το culTOURal Innovation Showcase, στο οποίο Μουσεία, Χώροι Τέχνης και Πολιτισμού, Κλάδοι Πολιτισμού & Δημιουργικότητας, Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας κ.ά., θα προβάλλουν τις δράσεις και το έργο τους, ενώ θα συζητήσουν τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού, τη σχέση του πολιτισμού με την καινοτομία και τις δυνατότητες βιωματικής διάδρασης με τους επισκέπτες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024