Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά καταλύματα

Απόσυρση ή μη εφαρμογή του φόρου διαμονής ζητά και η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 20 Νοέμβριος 2017, 09:30

Η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων διαφωνεί με οποιαδήποτε θέσπιση κριτηρίων μοριοδότησης που θα πιστοποιούνται από συγκεκριμένους συνδικαλιστικούς φορείς, υποστηρίζοντας ότι οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να έχουν τέτοιες αρμοδιότητες ή έστω οι οργανισμοί πιστοποίησης της ελεύθερης αγοράς που πληρούν τις προϋποθέσεις, όχι συγκεκριμένοι φορείς.


Η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων έστειλε στην υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, σειρά αιτημάτων, μεταξύ των οποίων
την παράταση ισχύος των Ειδικών Σημάτων Λειτουργίας των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων, μέχρι 31/12/2018, αλλά και την απόσυρση ή τη μη εφαρμογή του φόρου διαμονής.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

“Προς την Υπουργό Τουρισμού
Κοινοποίηση: Σωματεία – μέλη της Ομοσπονδίας

ΘΕΜΑ: Αιτήματα

Αξιότιμη κυρία υπουργέ,

1. Αιτούμεθα τη παράταση ισχύος των Ειδικών Σημάτων Λειτουργίας των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων, μέχρι 31/12/2018.

2. Διαφωνούμε με την πρόθεση επανακαθορισμού των κατηγοριών “κλειδιών” από 2, 3, 4 που ισχύει σήμερα, σε 1, 2, 3, 3plus, 4, 4 plus, 5, 5 plus. Επίσης διαφωνούμε με οποιαδήποτε θέσπιση κριτηρίων μοριοδότησης που θα πιστοποιούνται από συγκεκριμένους συνδικαλιστικούς φορείς, όπως π.χ. ‘καλάθι πρωινού’ ή ‘τουρισμό εμπειρίας’ από τη ΣΕΤΚΕ. Οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να έχουν τέτοιες αρμοδιότητες ή έστω οι οργανισμοί πιστοποίησης της ελεύθερης αγοράς που πληρούν τις προϋποθέσεις, αλλά σε καμιά περίπτωση συγκεκριμένοι φορείς.

3. Η εφαρμογή του φόρου διαμονής από 1/1/18 στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, θα οδηγήσει ακόμη περισσότερα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα στο καθεστώς της αστικής μίσθωσης, με αποτέλεσμα να μην παίρνει το κράτος ούτε ΦΠΑ, ούτε τέλη παρεπιδημούντων και πιθανότατα ούτε φόρο εισοδήματος. Ζητούμε την απόσυρση ή τη μη εφαρμογή του φόρου διαμονής, διότι το μέτρο εφαρμοζόμενο θα αποβεί καταστροφικό για την τουριστική ανταγωνιστικότητά μας. Επίσης ζητούμε για τις επιχειρήσεις μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων, την ισότιμη αντιμετώπισή τους στους φόρους και στις υποχρεώσεις, με τις αστικές τουριστικές μισθώσεις”.

|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top