Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προσβάσιμος τουρισμός

Η Airbnb εισέρχεται στην αγορά προσβάσιμου τουρισμού με την εξαγορά της Accomable

Τατιάνα Ρόκου - 20 Νοέμβριος 2017, 13:52

Η Airbnb ναι μεν διαθέτει σήμερα λίστες με ακίνητα που είναι κατάλληλα για άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά η Accomable επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τις καταχωρίσεις με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.


Η Airbnb εξαγόρασε τη βρετανική ταξιδιωτική ιστοσελίδα Accomable, που απευθύνεται σε τουρίστες με ειδικές ανάγκες. Η Accomable, η οποία ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια από δύο επιχειρηματίες με μυϊκή ατροφία του νωτιαίου μυελού, εξαγοράστηκε πρόσφατα από την αμερικανική εταιρεία, έναντι ποσού που δεν έχει ανακοινωθεί.

Η ιστοσελίδα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με την Airbnb, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες σπιτιών να νοικιάζουν δωμάτια ή ολόκληρα ακίνητα στους τουρίστες για σύντομο χρονικό διάστημα. Η διαφορά όμως είναι ότι ενοικιάζονται ιδιοκτησίες με ειδικά χαρακτηριστικά για ανθρώπους με αναπηρία, όπως εισόδους χωρίς σκαλιά κ.ά.

Μετά τη συμφωνία των δύο εταιρειών, οι λίστες της Accomable θα συγχωνευτούν με αυτές της Airbnb. Τα στελέχη της εταιρείας θα μεταβούν στα γραφεία της Airbnb στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο διευθύνων σύμβουλος της Accomable, Srin Madipalli, θα τοποθετηθεί στο Σαν Φρανσίσκο, στο νέο ρόλο του Product Manager for accessibility.

Η Airbnb ναι μεν διαθέτει σήμερα λίστες με ακίνητα που είναι κατάλληλα για άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά η Accomable επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τις καταχωρίσεις με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Φετινή μελέτη αποκάλυψε ότι οι οικοδεσπότες της Airbnb ήταν πιο πιθανό να απορρίψουν άτομα με ειδικές ανάγκες, ακόμη και εκείνοι που έδειχναν ότι οι ιδιοκτησίες τους ήταν φιλικές προς τους ανθρώπους με αναπηρία. Έρευνες από το Πανεπιστήμιο Rutgers διαπίστωσαν ότι ενώ οι οικοδεσπότες δέχονταν 75% των επισκεπτών που δεν είχαν προβλήματα αναπηρίας, το ποσοστό αυτό έπεφτε στο 43% όταν επρόκειτο για επισκέπτες με εγκεφαλική παράλυση και στο 25% για ανθρώπους με πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη.

Η Accomable διαθέτει σήμερα 1.100 ακίνητα σε 60 χώρες, με το προσωπικό της εταιρείας να επιλέγει τα καταλύματα που προσφέρουν κατάλληλες υπηρεσίες και χαρακτηριστικά για ανθρώπους με αναπηρία, όπως πρόσβαση με αναπηρικό καροτσάκι, ανελκυστήρες και κατάλληλα διαμορφωμένα ντους.

Η Airbnb σχεδιάζει να διευρύνει τις υπηρεσίες της για άτομα με ειδικές ανάγκες. Ανέφερε μάλιστα ότι ήδη βελτιώνει τις λίστες με προσβάσιμα ακίνητα για τους οικοδεσπότες, ενώ ερευνά επίσης πως να βελτιώσει τις δραστηριότητές της για τους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης.

Μέχρι το 2020, περίπου 25% των τουριστικών δαπανών στην Ευρώπη αναμένεται να προέρχονται από άτομα με προβλήματα κινητικότητας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η αγορά αυτή ανέρχεται σε 12 δισ λίρες στερλίνες ετησίως, μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top