Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Σημαντικές καθυστερήσεις στην Ιταλία λόγω απεργιών στα αεροδρόμια

Θοδωρής Κουμέλης - 20 Νοέμβριος 2017, 15:27

Το προσωπικό που ανήκει σε σωματεία εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων ασφαλείας, των πρακτορείων έκδοσης εισιτηρίων και των χειριστών αποσκευών, απειλούν να απεργήσουν σε ορισμένα αεροδρόμια σε ολόκληρη την Ιταλία από τις 13.00 έως τις 16.00.


Οι επιβάτες που ταξιδεύουν εντός και εκτός Ιταλίας προειδοποιούνται ότι υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσουν μεγάλες καθυστερήσεις αύριο Τρίτη 21 Νοεμβρίου εξαιτίας απεργιών στα αεροδρόμια της χώρας.

Το προσωπικό που ανήκει σε σωματεία εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων ασφαλείας, των πρακτορείων έκδοσης εισιτηρίων και των χειριστών αποσκευών, απειλούν να απεργήσουν σε ορισμένα αεροδρόμια σε ολόκληρη τη χώρα από τις 13.00 έως τις 16.00. Επιπλέον, τα ταξί που εξυπηρετούν ορισμένους από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας έχουν επίσης απειλήσει ότι θα προχωρήσουν σε απεργία.

Οι εταιρείες διαχείρισης ταξιδιών, όπως η Carlson Wagonlit Travel και η Giles Travel, συμβουλεύουν τους πελάτες τους να ελέγξουν την κατάσταση των πτήσεών τους πριν ταξιδέψουν. Η Carlson Wagonlit Travel ενημέρωσε τους πελάτες της, ότι “αν δεν ακυρωθούν πλήρως, αναμένονται πάντως σοβαρές καθυστερήσεις και διακοπές στις πτήσεις. Οι ταξιδιώτες ενθαρρύνονται να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους πριν από την αναχώρηση τους”.

Η Giles Travel αναφέρει: “Πολλές απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθούν στον τομέα των μεταφορών στην Ιταλία στις 21 Νοεμβρίου: το προσωπικό των αεροδρομίων στη Φλωρεντία, την Πίζα και τη Μπολόνια ανακοίνωσε απεργίες από τις 1 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. Παράλληλα, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί εθνική απεργία των υπαλλήλων στα αεροδρόμια. Αν οι απεργίες γίνουν όπως σχεδιάζονται και μάλιστα συμμετάσχουν αρκετοί εργαζόμενοι, αναμένονται σημαντικές αναταραχές στην εναέρια κυκλοφορία”.

Η EasyJet ανακοίνωσε σχέδια έκτακτης ανάγκης. Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της δηλώνει: “Έχουμε ενημερωθεί για την απεργία στην Ιταλία την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, η οποία θα επηρεάσει τις υπηρεσίες εδάφους από τις 13:00 έως τις 17:00. Εργαζόμαστε προς την οριστικοποίηση ενός σχεδίου για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων αυτής της απεργίας. Θα επικοινωνήσουμε με όσους πελάτες των οποίων οι πτήσεις επηρεάζονται. Εν τω μεταξύ, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε την υπηρεσία Flight Tracker για να δείτε την τελευταία κατάσταση της πτήσης σας. Αν και αυτή η κατάσταση είναι πέρα από τον δικό μας έλεγχο, θα θέλαμε να ζητήσουμε συγνώμη για τυχόν ταλαιπωρία που έχει προκληθεί”.

Η αυριανή απεργία είναι η πρώτη από τις πολλές προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις, που έχουν σκοπό να επηρεάσουν τα ταξίδια στην Ιταλία κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, το προσωπικό στα αεροδρόμια του Μιλάνου θα απεργήσει για 24 ώρες, ενώ την επόμενη εβδομάδα, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, το προσωπικό της Alitalia πρόκειται να πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία.

Τέλος, υπάρχει η πιθανότητα για εθνική απεργία στα ιταλικά αεροδρόμια την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου - αυτή τη φορά για 24 ώρες, ενώ το προσωπικό των σιδηροδρόμων θα απεργήσει για οκτώ ώρες την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου.Το αεροδρομιο Malpensa του Μιλάνου.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top