Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Ξεκίνησαν τα έργα στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς 'Άννα Πολλάτου' από τη Fraport Greece

Τατιάνα Ρόκου - 22 Νοέμβριος 2017, 09:26

Βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη εργασίες αναβάθμισης στο οδόστρωμα του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης, στον Πύργο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας και στο κτήριο του αεροδρομίου. Τα έργα θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2019, με την κατασκευή του νέου Τερματικού Σταθμού.


Μετά το αεροδρόμιο της Μυκόνου, η Fraport Greece ξεκίνησε την υλοποίηση των έργων ανάπτυξης και αναβάθμισης του αεροδρομίου Κεφαλονιάς “Άννα Πολλάτου”. Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει περιλαμβάνονται: α) επισκευή του Πύργου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, β) επισκευές στο υπάρχον κτήριο (στεγανοποίηση, εργασίες στα τοιχώματα και στα θεμέλια κ.ά.), γ) αντικατάσταση του Συστήματος Οπτικών Αναγγελιών Πτήσεων (FIDS), δ) καθαρισμός των κύριων τάφρων αποστράγγισης στον χώρο ελεγχόμενης πρόσβασης, ε) εργασίες αναβάθμισης του οδοστρώματος στον κύριο διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης του αεροδρομίου.

Καθώς τα ακραία τμήματα του διαδρόμου προσγείωσης - απογείωσης έχουν υπερβεί τον χρόνο ζωής τους, ενώ το μεσαίο τμήμα του παρουσιάζει προβλήματα ομαλότητας και ολισθηρότητας, η Fraport Greece προχωρά άμεσα στην αντικατάσταση των ασφαλτοταπήτων του διαδρόμου και της πίστας στάθμευσης των αεροσκαφών με νέες ασφαλτικές στρώσεις υψηλής αντοχής. Επιπλέον, η νέα διαγράμμιση της πίστας στάθμευσης αεροσκαφών και του διαδρόμου θα συμμορφώνεται πλήρως με τις νέες απαιτήσεις πιστοποίησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Λόγω των εργασιών αναβάθμισης στον διάδρομο προσγείωσης – απογείωσης, το αεροδρόμιο Κεφαλονιάς “Άννα Πολλάτου” θα λειτουργεί έως τις 20 Δεκεμβρίου 2017 με περιορισμένο μήκος διαδρόμου. Ωστόσο, η λειτουργία του αεροδρομίου δε θα διακοπεί, καθώς το τμήμα του διαδρόμου που θα παραμένει ανοιχτό, έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τους αναμενόμενους τύπους αεροσκαφών.

Το σύνολο των έργων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2019. Σε αυτά περιλαμβάνονται επίσης:

  • Κατεδάφιση του υπάρχοντος Τερματικού Σταθμού και κατασκευή νέου κτηρίου 10.652 τ.μ.
  • Κατασκευή νέου Σταθμού Διάσωσης και Πυρόσβεσης
  • Εγκατάσταση αυτόματου συστήματος ελέγχου αποσκευών (HBS inline screening)
  • Κατασκευή νέου Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων και μετεγκατάσταση αποχετευτικού συστήματος
  • Διαμόρφωση εξωτερικών χώρων

Αναφορικά με την αύξηση της δυναμικότητας και της χωρητικότητας του αεροδρομίου, οι σταθμοί check-in θα αυξηθούν κατά 71% (12 έναντι 7 σήμερα), ενώ οι πύλες του αεροδρομίου θα διπλασιαστούν (6 έναντι 3 σήμερα). Διπλάσια θα είναι και τα σημεία ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου (από 2 σήμερα σε 4).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top