Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και οικονομία

Οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη από τη σύνδεση του τουρισμού με την αγροδιατροφή και τη μεταποίηση

Τατιάνα Ρόκου - 22 Νοέμβριος 2017, 11:03

Ομιλία του γενικού γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, κ. Γ. Τζιάλλα, στην ημερίδα με θέμα 'Διασύνδεση Αγροδιατροφής & Βιομηχανίας με τον Τουρισμό - Προοπτικές'.


O γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας απηύθυνε χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της ημερίδας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φόρουμ Αγροδιατροφής- Βιομηχανίας- Τουρισμού, το οποίο λειτουργεί με τη συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων Τουρισμού, Οικονομίας & Ανάπτυξης, και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Ο κ. Τζιάλλας επισήμανε ότι ο τουρισμός είναι για την Ελλάδα μια “ομπρέλα” οικονομικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων δεδομένου ότι λειτουργώντας σε συνέργεια με τον πρωτογενή και το δευτερογενή τομέα μπορεί να φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία.

Τόνισε ότι βασικός πυλώνας της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού είναι ο τουρισμός 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα και η επέκταση της τουριστικής περιόδου συμβάλλει στην αύξηση της κατανάλωσης ισόρροπα μέσα στο χρόνο.

Αναφέρθηκε στις συνεχόμενα ανοδικές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια, καταγράφοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, και ότι φέτος οι διεθνείς αφίξεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 30 εκατομμύρια. Η δυναμική αυτή, επισήμανε, πρέπει με τους κατάλληλους χειρισμούς να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη των τομέων της αγροδιατροφής και της μεταποίησης.

Το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διασύνδεση των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας έμπρακτα, συμμετέχοντας στις εργασίες του Φόρουμ από την έναρξή του.

Επισήμανε τις υλοποιούμενες δράσεις του Υπουργείου για την στήριξη του Ελληνικού Πρωϊνού του ΞΕΕ, την χορήγηση Σήματος Ελληνικής Κουζίνας στις επιχειρήσεις και Σήματος Επισκέψιμου Οινοποιείου, την επικείμενη ολοκλήρωση της κοινής υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό των προδιαγραφών για τις επιχειρήσεις και δραστηριότητες αγροτουρισμού. Επίσης αναφέρθηκε στο έργο του Δορυφόρου Λογαριασμού Τουρισμού, που θα εκτιμήσει μεταξύ άλλων τη επίδραση του τουρισμού στους υπόλοιπους τομείς της οικονομίας.

Το φόρουμ είναι ένα μέσο, τόνισε, ώστε ο ελληνικός τουρισμός να ισχυροποιήσει την ταυτότητά του και την εξωστρέφειά του μέσα από τις συνέργειες με την αγροδιατροφή και τη μεταποίηση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top