Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟι Έλληνες επιβάτες και πάλι σε χώρους Schengen στα γερμανικά αεροδρόμια
Αερομεταφορές

Οι Έλληνες επιβάτες και πάλι σε χώρους Schengen στα γερμανικά αεροδρόμια

Οι έλεγχοι επιβατών από την Ελλάδα θα γίνονται πλέον εντός της ζώνης Schengen και θα περιορίζονται μόνο στην εξακρίβωση της ταυτότητας και της φωτογραφίας του επιβάτη. Πρόταση της Γερμανίας για ελληνικό σύνδεσμο στα γερμανικά αεροδρόμια.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας διαβεβαίωσε την “Deutsche Welle”, ότι η Ομοσπονδιακή Αστυνομία BPOL “συμβουλεύει από καιρό τις αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν δρομολόγια στον ευρωπαϊκό χώρο προς τη Γερμανία για τις νομικές προϋποθέσεις εισόδου και παραμονής και συνεργάζεται με την ελληνική αστυνομία σε ορισμένα ελληνικά αεροδρόμια. Για αυτή την συμβουλευτική λειτουργία δραστηριοποιούντα τέσσερα στελέχη της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας στα αεροδρόμια των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης”.

Σε σχέση με την παρουσία Ελλήνων αστυνομικών σε γερμανικά αεροδρόμια προκειμένου να συμμετέχουν σε ελέγχους, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρθηκε σε συνάντηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα στα αεροδρόμια του Μονάχου και της Φραγκφούρτης, ανάμεσα σε εκπροσώπους του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας και ελληνικής αντιπροσωπείας. Σε αυτήν τη συνάντηση η ελληνική πλευρά δεν ενημερώθηκε μόνο για το πώς διενεργούνται οι έλεγχοι σε επιβάτες από την Ελλάδα, αλλά της προτάθηκε να αποστείλει αστυνομικό σύνδεσμο σε γερμανικά αεροδρόμια.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της DW από τις Βρυξέλλες, επετεύχθη συμφωνία για τη διαδικασία που θα τηρείται σχετικά με τους ελέγχους των επιβατών από την Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια. Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Natasha Bertaud χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ Ελλάδας, Γερμανίας και Κομισιόν εποικοδομητική και εξέφρασε την ικανοποίηση της κοινοτικής πλευράς για τις εξηγήσεις που δόθηκαν, αλλά και για τα αποτελέσματα. “Η γερμανική πλευρά διευκρίνισε ότι οι έλεγχοι επιβατών από την Ελλάδα θα γίνονται πλέον εντός της ζώνης Schengen και θα περιορίζονται μόνο στην εξακρίβωση της ταυτότητας και της φωτογραφίας του επιβάτη”. Μέχρι τώρα οι επιβάτες από την Ελλάδα οδηγούνταν σε ειδική έξοδο των αεροδρομίων εκτός της ζώνης Schengen, όπου γίνονταν συστηματικοί έλεγχοι όλων των επιβατών.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, η ελληνική πλευρά υποσχέθηκε από την πλευρά της ότι οι αρμόδιες αρχές θα εντείνουν με της σειρά τους ελέγχους των επιβατών που κατευθύνονται από την Ελλάδα σε γερμανικά αεροδρόμια. Η εκπρόσωπος δήλωσε ακόμη  ότι η Γερμανία είχε ενημερώσει την Επιτροπή στις 12 Νοεμβρίου για την παράταση της χρήσης του κώδικα του Schengen που επιτρέπει στα κράτη-μέλη να εισάγουν προσωρινά στοχευμένους ελέγχους στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά του για λόγους εσωτερικής τάξης και ασφάλειας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024