Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣταθερά κλειστό πλοίο τρεις μέρες την εβδομάδα στους Παξούς
Ακτοπλοΐα

Σταθερά κλειστό πλοίο τρεις μέρες την εβδομάδα στους Παξούς

Σημαντική αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης και το χειμώνα.

Στη τελευταία συνεδρίαση του Συμβούλιο Ακτοπλοϊκής Σύνδεσης (Σ.Α.Σ.), στο Υπουργείο Ναυτιλίας, (20/11/2017), ο Δήμος Παξών, παρουσία του αντιδημάρχου κ. Γιώργου Λύχνου, αιτήθηκε, μεταξύ άλλων, τόσο στο Σ.Α.Σ., όσο και στη Κοινοπραξία πλοίων Κέρκυρας (Κ.π.Κ) τη δρομολόγηση κατά τους χειμερινούς μήνες, “κλειστού τύπου” πλοίο, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Παξών, κυρίως για τις ημέρες, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, με σκοπό τη διευκόλυνση κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και για την μετάβαση στην ηπειρωτική χώρα και στην Κέρκυρα – χωρίς ακυρώσεις δρομολογίων – λόγω καιρικών συνθηκών.

Η πρόταση του Δήμου Παξών έγινε αποδεκτή από την Κ.π.Κ και έτσι δρομολογήθηκε, πλοίο κλειστού τύπου, άμεσα. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η ακτοπλοϊκή σύνδεση αναβαθμίζεται σημαντικά και το χειμώνα, η ανασφάλεια των μόνιμων κατοίκων, επισκεπτών, αλλά και υπαλλήλων που ζουν και εργάζονται στο νησί, μειώνεται σημαντικά, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα κατοίκων (μόνιμων και μη) του νησιού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024