Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤα 3,6 εκατομμύρια αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος οι τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο
Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού

Τα 3,6 εκατομμύρια αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος οι τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο

Στόχος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού είναι η αναβάθμιση των ήδη πολύ επιτυχημένων συνεργασιών, ενώ τόνισε την ετοιμότητα του ΚΟΤ να συζητήσει νέες προτάσεις, αλλά και να βοηθήσει στην επίλυση θεμάτων που ενδεχομένων να τους απασχολούν.

Επιτυχία σημείωσε η επίσημη εκδήλωση που διοργάνωσε στη Λεμεσό ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, το βράδυ του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου, προς τιμήν των συνεργατών του στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Στην εκδήλωση παρέστησαν 60 περίπου διευθυντικά στελέχη οργανωτών ταξιδίων και αεροπορικών εταιρειών του εξωτερικού, όπως και πολλοί επίσημοι φορείς του κυπριακού τουρισμού, στην παρουσία του υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, βουλευτών, εκπροσώπων διπλωματικών αποστολών, δημάρχων και άλλων επισήμων.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΚΟΤ κ. Άγγελος Λοΐζου, ευχαρίστησε θερμά όλους τους συνεργάτες του Οργανισμού για την εξαιρετική συνεργασία, που οδήγησε στα εξαιρετικά τουριστικά αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων.

Αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις και ενέργειες του ΚΟΤ, αλλά και στις επιδόσεις ρεκόρ που σημειώνει ο τουρισμός. Όσον αφορά στη φετινή χρονιά, ο πρόεδρος του ΚΟΤ ανέφερε πως οι τουριστικές αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 3,6 εκατομμύρια.

Ο κ. Λοΐζου, απευθυνόμενος προς τους ξένους συνεργάτες του εξωτερικού, υπογράμμισε ότι στόχος του Οργανισμού είναι η αναβάθμιση των ήδη πολύ επιτυχημένων συνεργασιών, ενώ τόνισε την ετοιμότητα του ΚΟΤ να συζητήσει νέες προτάσεις, αλλά και να βοηθήσει στην επίλυση θεμάτων που ενδεχομένων να τους απασχολούν.

Στην εκδήλωση, η οποία τέθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, απεύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος αναφέρθηκε στις συλλογικές προσπάθειες της Κυβέρνησης και των φορέων του τουρισμού, αλλά και των συνεργατών του εξωτερικού, που είχαν ως αποτέλεσμα τις εξαιρετικές τουριστικές επιδόσεις.

Κατά την εκδήλωση προβλήθηκαν επίσης βιντεογραφημένες δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO)  Taleb Rifai και του εκτελεστικού διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού (ETC) Eduardo Santander, με θετικές αναφορές στην Κύπρο και τα επιτεύγματα της στον τουριστικό τομέα.

Η όλη εκδήλωση εντασσόταν σε τριήμερο πρόγραμμα φιλοξενίας των στενών συνεργατών του ΚΟΤ από το εξωτερικό, για να τους ευχαριστήσει για την αγαστή συνεργασία. Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκδρομές, παρουσιάσεις και γνωριμία των ξένων συνεργατών με την κυπριακή γαστρονομία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024