Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Η Τουρκία επανέρχεται ως προορισμός διακοπών για τους Ρώσους - Παραμένει δημοφιλής η Ελλάδα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 Νοέμβριος 2017, 10:03

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, η Τουρκία επέστρεψε φέτος στη θέση του δημοφιλέστερου τουριστικού προορισμού. Άλλοι δημοφιλείς προορισμοί παραμένουν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Ισπανία, το Μαυροβούνιο και η Κροατία.


Αυξήθηκε κατά 30% στο διάστημα Ιανουαρίου- Ιουνίου 2017 ο αριθμός των Ρώσων που περνούν τις διακοπές τους στο εξωτερικό, φτάνοντας τα 17,1 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της ρωσικής στατιστικής υπηρεσίας Rosstat, που δημοσιοποίησε το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Μόσχας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, η Τουρκία επέστρεψε φέτος στη θέση του δημοφιλέστερου τουριστικού προορισμού. Την επισκέφθηκαν 4,1 εκατ. Ρώσοι τουρίστες στο διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2017, δηλαδή το 25% της συνολικής εξερχόμενης τουριστικής κίνησης (17,1 εκατομμύρια), ενώ οι μεγαλύτεροι Tour Operators θεωρούν ότι στην Τουρκία αντιστοιχούσαν τα 2/3 του συνόλου των πωλήσεών τους το 2017. Ο αριθμός αυτός των 4,1 εκατ. Ρώσων τουριστών αντιστοιχεί σε αύξηση 30% σε σχέση με πέρυσι.

Εκτός από την Τουρκία, δημοφιλείς προορισμοί των Ρώσων τουριστών παραμένουν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Ισπανία, το Μαυροβούνιο και η Κροατία. Ο εσωτερικός τουρισμός κινείται επίσης ανοδικά και είναι αυξημένος κατά 10% φέτος. Ο αριθμός των εσωτερικών τουριστών είναι της τάξης των 50 εκατομμυρίων. Υπολογίζεται ότι μόνο το 28% των Ρώσων κατέχουν διαβατήριο που να τους επιτρέπει να ταξιδέψουν εκτός συνόρων, γεγονός που αναγκάζει πολλούς από αυτούς να επιλέξουν τη Ρωσία για τις διακοπές τους.

Τα ταξίδια των Ρώσων στο εξωτερικό είχαν φτάσει τα 42,9 εκατομμύρια το 2014, πριν να πέσουν κατά 19% και 9% το 2015 και το 2016 αντίστοιχα, λόγω της υποτίμησης του ρουβλιού, των γεωπολιτικών αναταραχών και το “κλείσιμο” των δύο δημοφιλών προορισμών, της Αιγύπτου και της Τουρκίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top