Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΗ Attica Group εκδίδει τον 8ο Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας
Ακτοπλοΐα

Η Attica Group εκδίδει τον 8ο Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας

Η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας που ακολουθεί τις διεθνείς οδηγίες GRI Standards του Global Reporting Initiative.

Η Attica Group προχώρησε στην έκδοση του 8ου Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας που αφορά το 2016, ο οποίος ακολουθεί τις κατευθυντήριες οδηγίες GRI Standards του Global Reporting Initiative (σε επίπεδο συμφωνίας “Core”). Με την έκδοση αυτή, η Attica Group γίνεται η πρώτη εταιρεία στον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας παγκοσμίως με Απολογισμό που ακολουθεί τις οδηγίες GRI Standards.

Ο Απολογισμός παρουσιάζει με διαφάνεια και σαφήνεια τις ενέργειες που εφαρμόζει ο Όμιλος, την πρόοδο που έχει επιτύχει, καθώς και τους τομείς στους οποίους υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αποτελώντας την βάση για περαιτέρω διάλογο σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας με όλους τους Κοινωνικούς Εταίρους.

Ο Απολογισμός αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που υποστηρίχθηκε από το σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου, στο πλαίσιο του οποίου γίνεται αναφορά σε 200 ποσοτικούς δείκτες (από 185 την προηγούμενη χρονιά) και παρουσιάζονται 33 μελλοντικοί στόχοι (από 24 την προηγούμενη χρονιά).

Σχολιάζοντας την έκδοση του 8ου Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας της Attica Group, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου κ. Σπυρίδων Πασχάλης, υπογράμμισε: “Μέσα από τη λειτουργία μας όλα αυτά τα χρόνια, επιδιώκουμε τη συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη του κλάδου και της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας μας, ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο, λόγω των ιδιαίτερων προκλήσεων που απορρέουν από το διαρκώς μεταβαλλόμενο εθνικό και διεθνές περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, αναγνωρίζουμε την ανάγκη να συμμετέχουμε ενεργά στην περαιτέρω διάχυση υπεύθυνων επιχειρηματικών πρακτικών. Βασική μας επιδίωξη είναι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας, η οποία αποτελεί μία εκ των έξι αξιών του ομίλου μας”.

Η Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των εταιρειών Superfaast Ferries, Blue Star Ferris και Africa Morocco Links (AML), με συνολικά 15 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Attica Group είναι μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), με πλειοψηφικές συμμετοχές σε ηγέτιδες εταιρείες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024