Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Γαστρονομία

Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το 16ο Συνέδριο CEUCO το 2018

Βίκυ Καραντζαβέλου - 29 Νοέμβριος 2017, 10:58

Η ελληνική συμμετοχή είχε στην εμπορική έκθεση, που ακολούθησε το 15ο Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της CEUCO, την τιμώμενη προβολή, με τριπλή σε μέγεθος εμβαδού παρουσίαση.


Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις” με την συνεργασία και την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), συμμετείχε στο 15ο Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της CEUCO (Conseil Européen des Confréries Oenogastronomiques) – “Η Ευρώπη των Αισθήσεων”, στην Cordoba της Ισπανίας, από τις 23 Νοεμβρίου έως και τις 26 Νοεμβρίου 2017. Τιμώμενη χώρα για το 2017 ήταν η Ισπανία, με αφιέρωμα στην πόλη της Κόρδοβας – η οποία και φιλοξένησε το Συνέδριο, το οποίο είχε τίτλο “Η Ευρώπη των Αισθήσεων” και υπότιτλο “Κόρντοβα - Τουρισμός, Οίνος & Γαστρονομία”.

Την αποστολή οδήγησε ο πρόεδρος της Λέσχης, κ. Κων/νος Μουζάκης. Τα μέλη της αποστολής ήταν ο αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Ιωσηφέλης, η γενική γραμματέας κα Ευανθία Βοναζούντα, η εκπρόσωπος Τύπου κα Άρτεμις Μπεμπλιδάκη και τα δυο εξαίρετα και πολλά υποσχόμενα Junior μέλη, οι δεσποινίδες Όλγα Νικολάου και Εύα Κατσούφη.

Χαρακτηριστικά τεράστια ήταν η συμμετοχή πολιτικών παραγόντων, τόσο της Ισπανίας, αλλά και της Πορτογαλίας, περισσοτέρων από 102 γαστρονομικών και οινολογικών συλλόγων και οργανισμών, πλήθος κόσμου και μελών της CEUCO από όλο τον κόσμο.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε κατά το πρωτόκολλο, ο πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου Carlos Martin Cosme.

Καθοριστική στιγμή της πρώτης ημέρας ήταν όταν ανακοινώθηκε η εισαγωγή ως Νέο Μέλος του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής “Ακρόπολις” .Την επόμενη ημέρα το συνέδριο ξεκίνησε με παρουσιάσεις και ομιλίες από τον πρόεδρο του Συμβουλίου, από την αναπληρώτρια πρόεδρο και πρόεδρο Αντιπροσωπίας της Ανδαλουσίας Susana Diaz Pacheco, καθώς και τον πρόεδρο Αντιπροσωπίας της Κόρδοβα Antonio Ruiz Cruz. Ακολούθησαν χαιρετισμοί και ομιλίες από πολιτικούς παράγοντες της χώρας αλλά και πολιτικών εκπροσώπων της Πορτογαλίας. Έγιναν αναφορές στις διάφορες αναπτυξιακές πολιτικές και δράσεις στους τομείς του Τουρισμού, Αγροτικής  Ανάπτυξης & Παραγωγής κ.λπ. Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη συνεργασίας χωρών με συνάφεια προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και γεωγραφικών θέσεων, όπως επίσης η ιδιαίτερη σημασία που πρέπει να δοθεί στη μεσογειακή διατροφή και κατά συνέπεια κουλτούρα και πολιτισμός.

Η μεγάλη όμως στιγμή για την ελληνική αποστολή ήταν όταν μέσα σε έντονο κλίμα γενικής συγκίνησης και ευφημισμών ανακοινώθηκε ότι η χώρα που πρόκειται να φιλοξενήσει το 16ο Συνέδριο CEUCO το 2018 είναι η Ελλάδα.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ακολούθησε εμπορική έκθεση με χιλιάδες προϊόντα από κάθε γωνιά της Ευρώπης. Συμμετείχαν εκτός των παραγωγών και Συλλόγων Παραγωγών, Γαστρονομικοί Σύλλογοι, Λέσχες και Πολιτιστικοί εκπρόσωποι της κάθε χώρας.

Η ελληνική συμμετοχή είχε την τιμώμενη προβολή, με τριπλή σε μέγεθος εμβαδού παρουσίαση. Στάντς με ενημερωτικό υλικό και banners του ΕΟΤ, που τα μέλη μοίρασαν στον κόσμο δίνοντας πληροφορίες. Στολισμένοι μπουφέδες με εδέσματα άφησαν τους επισκέπτες με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Δημιουργίες, υψηλής γαστρονομίας που ως έμπνευση είχαν τα ελληνικά προϊόντα, αλλά, κυρίως, την ικανότητα της ελληνικής κουζίνας να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα αρώματα, τις γεύσεις και τα χρώματα του καθενός.

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν το σύνολο των επισήμων, συνέδρων, εκθετών και επισκεπτών του συνεδρίου, οι οποίοι και δήλωσαν αδημονία να επισκεφθούν τη χώρα, ώστε να μπορέσουν να εξερευνήσουν περισσότερο την γαστρονομία, τα προϊόντα και φυσικά την κουλτούρα και πολιτισμό.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top