Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Οι ελληνικές θέσεις για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στην Παγκόσμια Σύνοδο Γυναικών Πολιτικών Ηγετών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 30 Νοέμβριος 2017, 10:01

Στην παρέμβασή της, στην Παγκόσμια Σύνοδο Γυναικών Πολιτικών Ηγετών στην Ισλανδία, η κα Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε στις ευκαιρίες μέσα από τον τουρισμό και την προώθηση των κατάλληλων πολιτικών για την επίτευξη των στόχων στην αειφόρο ανάπτυξη, στην προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση των παγκοσμίων προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή.


H υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά μίλησε στις εργασίες της Παγκόσμιας Συνόδου Γυναικών Πολιτικών Ηγετών στο Reykjavík της Ισλανδίας, και παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, στην ειδική ενότητα για την “Αειφορία Πρώτα- Ζώντας στο Σήμερα σαν να είναι το Αύριο”.Συμμετείχαν επίσης η Laura Lopez, διευθύντρια της Σύμβασης- Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, UNFCCC, η Masoumeh Ebtekar, αντιπρόεδρος του Ιράν για τα θέματα γυναικών και οικογενειακών υποθέσεων, η Neila Tazi, αντιπρόεδρος της Βουλής του Μαρόκο, ο Pétur Þ. Óskarsson, πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου IcelandAir, η Elin Hjalmsdottir, αντιπρόεδρος του ομίλου μεταφορικών υπηρεσιών Eimskip και η Ragnheiður Elín Árnadóttir, ανώτατο στέλεχος του Atlantic Council και πρώην υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου αρμόδια για τον Τουρισμό.

Στην παρέμβασή της, η κα Κουντουρά αναφέρθηκε στις ευκαιρίες μέσα από τον τουρισμό και την προώθηση των κατάλληλων πολιτικών για την επίτευξη των στόχων στην αειφόρο ανάπτυξη, στην προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση των παγκοσμίων προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή.

Τόνισε τον ισχυρό ρόλο του τουρισμού, με τη συμβολή του οποίου τα οφέλη της ανάπτυξης μπορούν να διαχέονται στην οικονομία, στο περιβάλλον και στην κοινωνία.

Αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ελλάδας, όπου η διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή και την αγροδιατροφή αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα, όπως επίσης και η προώθηση συνεργειών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Με αυτόν τον τρόπο, συνέχισε, η τουριστική ανάπτυξη αποφέρει οφέλη και σε άλλους παραγωγικούς κλάδους και στις τοπικές κοινωνίες.Στο περιθώριο της Συνόδου, η κα Κουντουρά είχε συνάντηση εργασίας με την Ισλανδή Ομόλογό της Thordís Kolbrún R. Gylfadóttir. Η Ισλανδή υπουργός έδειξε ενδιαφέρον για το επιτυχημένο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης της χώρας μας. Η κα Κουντουρά παρουσίασε την στρατηγική προώθησης της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού και αειφόρου προορισμού 365 ημέρες το χρόνο και συζήτησε μαζί της προοπτικές διμερούς συνεργασίας στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top