Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτιστικός τουρισμός

Σημαντική κατάταξη της Τήνου στο Ευρωπαϊκό Βραβείο Αριστείας για τον Πολιτιστικό Τουρισμό

Άγγελος Ρεστάνης - 30 November 2017, 11:05

Θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν ο 'Πολιτιστικός Τουρισμός - Cultural Tourism' για το οποίο η Τήνος αξιολογήθηκε, όπως αναφέρει στη σχετική επιστολή της προς τον δήμαρχο του νησιού η υπουργός Τουρισμού, 'λόγω της πολιτιστικής αξίας των προτεινόμενων πόρων και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της πρότασής σας'.


Στο “κάδρο” των αναδυόμενων πολιτιστικών προορισμών της Ευρώπης μπαίνει η Τήνος, μετά την τέταρτη επιλαχούσα θέση κατάταξης που κατέλαβε στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ”Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας” (“European Destinations of Excellence” – EDEN).

Θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν ο ”Πολιτιστικός Τουρισμός - Cultural Tourism” για το οποίο η Τήνος αξιολογήθηκε, όπως αναφέρει στη σχετική επιστολή της προς τον δήμαρχο η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ”λόγω της πολιτιστικής αξίας των προτεινόμενων πόρων και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της πρότασής σας”.

Πρόκειται για σημαντική διάκριση που συμβάλει στην ανάδειξη του σημαντικού πολιτιστικού υπόβαθρου του κυκλαδίτικου νησιού και ανοίγει νέους ορίζοντες στη διεύρυνση του μεριδίου που διεκδικεί στη διεθνή αγορά τουριστικής ζήτησης, χάρη στο ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει ήδη εκπονήσει και εφαρμόζεται.

Σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Αναστασία Δεληγιάννη εξέφρασε την ικανοποίησή της που ”χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων όσων συνέδραμαν στο εγχείρημα, αναδείχθηκε και αυτή η πτυχή της Τήνου που αποδεικνύει ότι διαθέτει όλα τα στοιχεία που την κατατάσσουν ψηλά στους πολιτιστικούς προορισμούς της πατρίδας μας”.

Το πρόγραμμα EDEN, στο οποίο συμμετείχε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που άρχισε το 2006, με στόχο την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, μη παραδοσιακών και μη αναπτυγμένων τουριστικά, οι οποίοι αναπτύσσονται σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top