Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΧιλιάδες τουρίστες εγκαταλείπουν αεροπορικώς το Bali, ανοιχτό το αεροδρόμιο
Προορισμός

Χιλιάδες τουρίστες εγκαταλείπουν αεροπορικώς το Bali, ανοιχτό το αεροδρόμιο

Επαναλειτουργεί από σήμερα το διεθνές αεροδρόμιο Ngurah Rai International Airport (Denpasar), που είχε μείνει κλειστό για τρεις ημέρες.

Χιλιάδες τουρίστες εγκατέλειψαν σήμερα το Bali, την επομένη της επαναλειτουργίας του αεροδρομίου Ngurah Rai International Airport (Denpasar) που είχε κλείσει για τρεις ημέρες λόγω της τέφρας που εκλύθηκε στην ατμόσφαιρα από ηφαίστειο στο όρος στο νησί της Ινδονησίας.

Όπως αναμετέδωσε το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το επίπεδο συναγερμού στο όρος Agung παραμένει στη μέγιστη κλίμακα, όμως μια αλλαγή στην κατεύθυνση του ανέμου επέτρεψε στις αρχές του διεθνούς αεροδρομίου του νησιού να επιτρέψουν την επαναλειτουργία του χθες το απόγευμα.

Περίπου 120.000 ταξιδιώτες είχαν εγκλωβιστεί από τη Δευτέρα στο νησί, που προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας του όρους Agung, η οποία οδήγησε επίσης στην απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων κατοίκων που ζουν πέριξ του ηφαιστείου.

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες, όπως οι Singapore Airlines, Malaysia Airlines και Qantas, σχεδιάζουν επιπλέον πτήσεις για να επισπεύσουν τη μείωση του όγκου επιβατών στο αεροδρόμιο του Bali.

“Μετά την επαναλειτουργία του αεροδρομίου, επαναλήφθηκαν οι πτήσεις και η κατάσταση επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα” δήλωσε εκπρόσωπος του διεθνούς αεροδρομίου. Περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι αναχώρησαν σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Αντίθετα, το διεθνές αεροδρόμιο Lombok, στο ομώνυμο γειτονικό νησί, έκλεισε και πάλι σήμερα λόγω της τέφρας του ηφαιστείου που κατευθυνόταν προς τα εκεί. Η ηφαιστειακή τέφρα είναι επικίνδυνη για τους κινητήρες των αεροπλάνων.

Αν και το ηφαίστειο μοιάζει να εκλύει λιγότερη τέφρα και καπνό σήμερα, ειδικοί εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί, προειδοποιώντας ότι μια μεγάλη έκρηξη μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, έπειτα από μια σειρά μικρών εκρήξεων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024