Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
TOs

'Ξεπουλάει' και στην Αυστρία η Ελλάδα

Τατιάνα Ρόκου - 30 Νοέμβριος 2017, 14:06

Η Τουρκία εξακολουθεί να αποφεύγεται, η Ελλάδα και η Ισπανία αντιθέτως 'καλπάζουν'. Η Rewe Austria TouristikΈ έχει αυξήσει κατά περισσότερο από 1/3 τις εγγυημένες θέσεις σε πτήσεις προς την Ελλάδα, ενώ σε αντίστοιχη αύξηση, κατά 20%, προέβη και η TUI στην Αυστρία, η οποία είδε τον τζίρο των κρατήσεών της για την Ελλάδα να αυξάνεται κατά 25% το περυσινό καλοκαίρι, συγκριτικά με εκείνο του 2016.


“Οι Tour operators ποντάρουν ξανά στην Ελλάδα για το 2018”, γράφει η αυστριακή εφημερίδα “Der Standard” στην ηλεκτρονική της έκδοση. Όπως σημειώνει, “ο φόβος για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις και φυσικές καταστροφές δεν αποτρέπει τους Αυστριακούς να ταξιδεύουν, όμως επιλέγουν περισσότερο τουριστικούς προορισμούς στους οποίους αισθάνονται τουλάχιστον ασφαλείς. Η Τουρκία εξακολουθεί να αποφεύγεται, η Ελλάδα και η Ισπανία αντιθέτως καλπάζουν, όπως λένε ομόφωνα οι μεγαλύτεροι Tour operators στην Αυστρία, η TUI και η REWE Austria Touristik (IST Billa Reisen). Εκτιμούν ότι και το ίδιο θα συμβεί και το 2018”.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας επισημαίνει ότι η Ελλάδα, στην οποία ποντάρουν σήμερα οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι, ενέπνεε μεταξύ 2011 και 2016 ανησυχία στον κλάδο εξαιτίας της κρίσης χρέους, αλλά και της όξυνσης στο πεδίο του προσφυγικού. Όμως “οι άνθρωποι ξεχνούν γρήγορα”, σχολίασε ο επικεφαλής της Rewe Austria Touristik Martin Fast. “Όταν οι ανησυχητικές εξελίξεις πάψουν να απασχολούν την επικαιρότητα, η τουριστική ζήτηση για τον εκάστοτε προορισμό τον οποίον αφορούν οι αρνητικές αναφορές αρχίζει και πάλι να αυξάνεται σταδιακά”.

Σύμφωνα με την “Der Standard”, “μετά από μαζική αύξηση των κρατήσεων για Ελλάδα και Ισπανία φέτος, οι μεγάλοι Tour operators αύξησαν για άλλη μια φορά αισθητά την προσφορά τους για την καλοκαιρινή σεζόν του 2018. “Έχουμε αυξήσει κατά περισσότερο από ένα τρίτο τις εγγυημένες θέσεις σε πτήσεις προς την Ελλάδα”, δήλωσε ο Martin Fast.

Σε αντίστοιχη αύξηση κατά 20% προέβη και η TUI στην Αυστρία, η οποία είδε τον τζίρο των κρατήσεών της για την Ελλάδα να αυξάνεται κατά 25% το καλοκαίρι που πέρασε συγκριτικά με έναν χρόνο πριν. Όπως επισημαίνεται, η Ελλάδα ήταν για την TUI ο προορισμός με τις περισσότερες κρατήσεις το καλοκαίρι του 2017.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top