Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Fraport Greece: 'Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας για ακυρώσεις πτήσεων στο 'Μακεδονία' εξαιτίας έργων του Δημοσίου

Τατιάνα Ρόκου - 01 Δεκέμβριος 2017, 09:33

Στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες αυτές, η Fraport Greece πρότεινε μία σειρά λύσεων που θα επέτρεπαν την απρόσκοπτη λειτουργία του αεροδρομίου, λένε οι εταιρεία. 'Το Δημόσιο, όπως ήταν δικαίωμά του, αποφάσισε ότι τα έργα έπρεπε να υλοποιηθούν'.


“Οι σημερινές ακυρώσεις πτήσεων από το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ της Θεσσαλονίκης από διεθνή αεροπορική εταιρεία, επιβεβαίωσαν τις έντονες ανησυχίες που είχαν διατυπώσει, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, η Fraport Greece, οι τοπικές αρχές, τοπικοί τουριστικοί φορείς και αεροπορικές εταιρείες σχετικά με την υλοποίηση των έργων στο αεροδρόμιο από το Δημόσιο και την ακόλουθη μείωση της κίνησής του”. Αυτά σημειώνει η Fraport Greece, σχετικά με τη χθεσινή απόφαση της easyJet να παρακάμψει το αεροδρόμιο “Μακεδονία” για 48 ώρες.

“Στην προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες αυτές, η Fraport Greece πρότεινε μία σειρά λύσεων που θα επέτρεπαν την απρόσκοπτη λειτουργία του αεροδρομίου. Το Δημόσιο, όπως ήταν δικαίωμά του, αποφάσισε ότι τα έργα έπρεπε να υλοποιηθούν. Η Fraport Greece παρέχει στον ανάδοχο του έργου κάθε βοήθεια που απαιτείται για την ταχεία και ασφαλή ολοκλήρωση των έργων.

Όλα τα θέματα που αφορούν στη χρήση του τροχόδρομου ‘F’, ως διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για τις πτήσεις του αεροδρομίου
‘Μακεδονία’, είναι αρμοδιότητα της ΥΠΑ, όπως επίσης είναι και η ενημέρωση προς τις αεροπορικές εταιρείες – κάτι που έκανε με την έκδοση NOTAM. Επίσης με επίσημη ανακοίνωσή της στις 24 Νοεμβρίου 2017, η ΥΠΑ πιστοποίησε τη χρήση του τροχόδρομου 10L- 28R ως κύριο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης του αεροδρομίου”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top