Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Παρουσίαση λευκώματος και της ιστοσελίδας tourismmuseum.gr του Μουσείου Τουρισμού

Άγγελος Ρεστάνης - 05 Δεκέμβριος 2017, 11:58

Η μόνιμη εκθεση του μουσείου παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά ενθυμήματα, τοποθετημένα με θεματική σειρά, ώστε να διαγράφεται η ιστορική πορεία του ελληνικού τουρισμού, από τον περιηγητισμό και τον κρατικό σχεδιασμό, εως την ιδιωτική πρωτοβουλία.


Το Μουσείο Τουρισμού - “Η Απαρχή” το λεύκωμα και η επίσημη ιστοσελίδα παρουσιάστηκαν πρόσφατα από την πρόεδρο κα Ειρήνη Βασιλοπούλου, και τα μελη του ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό σε σχετική συνέντευξη Τύπου, στο Μουσείο Τουρισμού. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η κα Βασιλοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στο Μουσείο Τουρισμού και τους λόγους ίδρυσής του:

“Γιατί ένα Μουσείο Τουρισμού στην Ελλάδα; Ίσως διότι έχουμε κάποιες ευθύνες εμείς οι άνθρωποι σε  αυτή την μικρή διαδρομή του βίου μας. H ιδέα για τη δημιουργία του Μουσείου Τουρισμού, γεννήθηκε από το Σύνδεσμο Ελληνίδων στον Τουρισμό, που ιδρύθηκε το 1997, βλέποντας την αναπτυξιακή πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα, τις τάσεις που δημιουργούνται με την εμφάνιση των νέων μορφών τουρισμού και την επίδραση της νέας τεχνολογίας στη διαμόρφωση και διανομή του τουριστικού προϊόντος. Δηλαδή προσπαθήσαμε να γίνουμε μεσογέφυρα ώστε να ταυτοποιηθούν κάποιες μνήμες, γεγονότα, αρχεία και έτσι να εδραιωθεί μια τουριστική συνείδηση και για τις μελλοντικές γενιές.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμού, και στη διαδρομή από το 1999 που αποφασίστηκε η ίδρυση του Μουσείου Τουρισμού μέχρι σήμερα, η οποία ήταν μακρά και ήθελε υπομονή και επιμονή.

Το αποτέλεσμα ήταν ένα HUB μουσείο μοναδικό στο χαρακτήρα του. Ένα μουσείο που προσφέρει στον επισκέπτη έναν ιστορικό περίπατο αρχίζοντας από τους περιηγητές που επισκέπτονταν την Ελλάδα για τις αρχαιότητες, προχωρά στην μεταπολεμική Ελλάδα όπου κτίστηκαν τα πρώτα ΞΕΝΙΑ, δείγματα του πρωτοπόρου ελληνικού μεταπολεμικού μοντερνισμού, σε τοποθεσίες κλειδιά και στόλισαν τόπους φυσικού κάλλους με ιστορικό ενδιαφέρον.

Ο χώρος αυτός ειναι η ‘απαρχή’ του μουσειου και σκοπός είναι ο συνεχής εμπλουτισμός και η ανάπτυξή του, για την ολοκλήρωση του οράματος”.

Η μόνιμη εκθεση του μουσείου παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά ενθυμήματα, τοποθετημένα με θεματική σειρά, ώστε να διαγράφεται η ιστορική πορεία του ελληνικού τουρισμού, από τον περιηγητισμο και τον κρατικό σχεδιασμό, έως την ιδιωτική πρωτοβουλία.

  • Τον Περιηγητισμό
  • Τον EOT
  • Την τουριστική προβολή
  • Τις Kαλλιτεχνικες εκδηλωσεις
  • Τα ταξιδιωτικα γραφεια
  • Την Ολυμπιακη Αεροπορια
  • Την ελληνικη ξενοδοχία
  • Τον θαλασσιο τουρισμο
  • Τις τουριστικες εκδοσεις

Σχετικά με το λεύκωμα του Μουσείου Τουρισμού, η κα Βασιλοπούλου περιέγραψε τη φιλοσοφία του σχεδιασμού του και το περιεχόμενό του. “Το περιεχόμενο του αφορά ένα ταξίδι, παντρεύει την ιστορία, με την ταυτότητα που επιθυμούμε να δώσουμε στο ελληνικό τουριστικό προϊόν σήμερα, το οποίο, ταυτόχρονα, σέβεται την παράδοση, αλλά  ακολουθεί τις τάσεις και να προσφέρει ότι πιο σύγχρονο υπάρχει παγκοσμίως.

Το λεύκωμα αυτό απέκτησε σάρκα και οστά χάριν στο Ξενοδοχειακό Επιμελητηρίο Ελλάδος και συγκεκριμένα τον πρόεδρο κ. Τσακίρη, ο οποίος αγκάλιασε αυτήν την προσπάθεια και την έκανε πραγματικότητα, χορηγώντας την 1η έκδοση του λευκώματος”.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε και η ιστοσελίδα του Μουσείου Τουρισμού, η οποία σχεδιάστηκε στην ίδια φιλοσοφία με το λεύκωμα και με κυριότερους στόχους να είναι εύχρηστη, μοντέρνα και εύκολη στην πλοήγηση για τον κάθε επισκέπτη, ο οποίος μέσω αυτής, θα θελήσει να επισκεφθεί το μουσείο. Η ιστοσελίδα, περιλαμβάνει αναλυτικά κείμενα για τα εκθέματα του μουσείου.

Ακολούθησε, ομιλία του προέδρου του ΞΕΕ κ. Γ. Τσακίρη, ο οποίος συνεχάρη την πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό για την πρωτοβουλία για την ίδρυση του Μουσείου Τουρισμού, το οποίο συμβάλλει τα μέγιστα στην καταγραφή του επιτυχημένου αυτού ταξιδιού του  Τουρισμού και των ανθρώπων του, στην υπηρεσία της εθνικής οικονομίας, της απασχόλησης και εν τέλει της  ελληνικής οικογένειας.

Ευχήθηκε όλες οι συναρπαστικές ιστορίες τολμηρών επιχειρηματιών, κρατικές προσπάθειες, εμβληματικές αρχιτεκτονικές κατασκευές, πρωτότυπες καλλιτεχνικές δημιουργίες, να βρουν το “σπίτι” που θα τις αναδείξει  στους χώρους του Μουσείου και να αποτελέσουν πηγή γνώσης και έμπνευσης, για παλιούς και νέους, Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Για την έκδοση του λευκώματος χαρακτηριστικά ανέφερε: “Η στήριξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της  Ελλάδος στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής που  αναδεικνύει την Ελλάδα της δημιουργίας και της ελπίδας είναι έμπρακτη και δεδομένη”.

Η συνέντευξη Τύπου έκλεισε με την προσφορά του 1ου συλλεκτικού λευκώματος στον πρόεδρο του ΞΕΕ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top