Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

'Ελληνικές Ημερίδες 2017' στον Τάραντα της Ιταλίας

Τατιάνα Ρόκου - 05 Δεκέμβριος 2017, 16:00

H γενική γραμματέας Τουρισμού, κα Ευρυδίκη Κουρνέτα παραβρέθηκε στις 'Ελληνικές Ημερίδες 2017' και αναφέρθηκε στην ισχυρή κυβερνητική βούληση για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, όπως αποτυπώθηκε στην πρόσφατη πρώτη Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας- Ιταλίας στην Κέρκυρα.


H γενική γραμματέας Τουρισμού, κα Ευρυδίκη Κουρνέτα εκπροσώπησε το Υπουργείο Τουρισμού στις “Ελληνικές Ημερίδες 2017” στον Τάραντα της Ιταλίας που διοργάνωσε η Φιλελληνική Εταιρεία Ιταλίας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας και την Ελληνική Κοινότητα του Τάραντα “Μαρία Κάλλας”. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Η κα Κουρνέτα στην ομιλία της αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις φιλίας, εμπιστοσύνης και μακρόχρονης συνεργασίας Ελλάδας και Ιταλίας σε όλα τα επίπεδα, και τόνισε την πολύτιμη συμβολή των Ελλήνων ομογενών, ως γέφυρα πολιτισμού, ειρήνης και ανάπτυξης των διμερών σχέσεων. Συνεχάρη τους εκπροσώπους των ελληνικών και φιλελληνικών φορέων της Ιταλίας για το σπουδαίο έργο ευθύνης, εθελοντισμού και ειλικρινούς προσφοράς που επιτελούν απέναντι στην Ελλάδα.

Ο τουρισμός, τόνισε, όπως και ο πολιτισμός συμβάλλουν στην οικοδόμηση δυνατής συμμαχίας. Αναφέρθηκε στην ισχυρή κυβερνητική βούληση για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, όπως αποτυπώθηκε στην πρόσφατη πρώτη Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας- Ιταλίας στην Κέρκυρα παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα και της Ιταλίας Paolo Gentiloni και κυβερνητικών αποστολών των δύο χωρών, όπου η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό της υπουργό Πολιτιστικών Αγαθών Δραστηριοτήτων και Τουρισμού, Dario Franceschini.Η κα Κουρνέτα επισήμανε ότι ο πυρήνας της στρατηγικής αποτελεί η καθιέρωση της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο που προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες και ο θεματικός τουρισμός αποτελεί πεδίο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

“Η αξιοποίηση της πολιτιστικής και ιστορικής μας κληρονομιάς και η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη αποτελούν πρόσφορο πεδίο ανάπτυξης κοινών πολιτικών. Αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα που δημιουργεί νέες και σταθερές πηγές εσόδων και απασχόλησης, συμβάλλοντας στην οικονομική και κοινωνική ευημερία”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής κα Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο δήμαρχος του Τάραντα, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων και στελέχη της Αυτοδιοίκησης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top