Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Και το Βέλγιο περνά από έλεγχο τους Έλληνες επιβάτες

Τατιάνα Ρόκου - 06 Δεκέμβριος 2017, 13:14

Ελέγχους διαβατηρίων και στο Βέλγιο - μετά τη Γερμανία- καταγγέλλουν Έλληνες Ευρωβουλευτές.


Οι κ.κ. Γιώργος Κύρτσος, Νότης Μαριάς και Σοφία Σακοράφα κατήγγειλαν με αναρτήσεις τους στο twitter ότι τη Δευτέρα επιβάτες πτήσης από την Αθήνα υπέστησαν έλεγχο διαβατηρίων αφότου έφτασαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Για “ευρωπαϊκό διασυρμό” κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο κ. Κύρτσος, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στην αδυναμία της κυβέρνησης να ελέγξει “βιομηχανικής κλίμακας κυκλώματα παραγωγής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην Ελλάδα”.

“Κερδίζει σε αξιοπιστία η Ελλάδα. Μετά τη Γερμανία και το Βέλγιο αγνοεί τη Σένγκεν και μας ελέγχει στις πτήσεις”, γράφει η κα Σακοράφα.

Για παράνομο διαβατηριακό έλεγχο μιλά ο κ. Μαριάς, αναφέροντας ότι θα καταθέσει κατεπείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά
με την “καραντίνα” που υφίστανται οι Έλληνες ταξιδιώτες.

Σε δηλώσεις του στην “Καθημερινή” ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης είπε: “Κάθε κράτος μέλος έχει τη δυνατότητα για δειγματοληπτικούς ελέγχους. Είναι κάτι νόμιμο. Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι αυτοί αυξάνονται σε επιβάτες προερχόμενους από την Ελλάδα και γίνονται εκτός από την Γερμανία και σε Βέλγιο και Γαλλία, αποδεικνύει ότι υπάρχει πρόβλημα”.

Οι καταγγελίες των Ευρωβουλευτών έρχονται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι γίνονται τακτικοί έλεγχοι ελληνικών διαβατηρίων στα αεροδρόμια της Γερμανίας, μετά τον εντοπισμό πλαστών ελληνικών εγγράφων στην κατοχή διάφορων ταξιδιωτών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top