Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΓνωριμία Γάλλων τουριστικών πρακτόρων με την Αθήνα και τη νότια Εύβοια
Προώθηση προορισμού

Γνωριμία Γάλλων τουριστικών πρακτόρων με την Αθήνα και τη νότια Εύβοια

Η επίσκεψη των Γάλλων τουριστικών πρακτόρων στην Αθήνα συνδυάστηκε και με μία επίσκεψη στη νότια πλευρά της Εύβοιας. Τοπικοί φορείς και συνεργάτες, τους παρουσίασαν τις δυνατότητες για εναλλακτικό τουρισμό και δραστηριότητες που προσφέρονται.

Από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2017 την Αθήνα επισκέφθηκαν 11 Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες από διάφορα γράφεια της Λυών και του Παρισιού, με σκοπό την ανάδειξη της Αθήνας ως προορισμού “City Break”.

Αυτό έγινε με τη συνεργασία του γραφείου του ΕΟΤ στη Γαλλία, της Aegean και το γραφείο εισερχόμενου τουρισμού Yalos Tours, που εξειδικεύεται στη γαλλόφωνη αγορά. “Έχει σημασία η Αθήνα να προβληθεί στη γαλλική αγορά ως χειμερινός προορισμός, αυτό θα βοηθήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου” δήλωσε ο κ. Χρήστος Παναρέτου, γενικός διευθυντής του τουριστικού γραφείου Yalos Tours.

Στην Αθήνα επισκέφτηκαν την αγορά, αρχαιολογικούς χώρους, περπάτησαν στο Μοναστηράκι και τα στενά δρομάκια της Πλάκας, ενώ επισκέφτηκαν το κέντρο της πόλης και αθηναϊκά ξενοδοχεία.

Οι τουριστικοί πράκτορες διέμειναν στα ξενοδοχεία Athens Tiare και Wyndham Grand Athens και διαπίστωσαν τις καλές και υψηλές υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουν στους πελάτες τους.

Η επίσκεψή τους στην Αθήνα συνδυάστηκε επίσης  με μία επίσκεψη στη νότια πλευρά της Εύβοιας. Το νησί της Εύβοιας που είναι γνωστό στους Γάλλους για τις ομορφιές του, τυχαίνει να γίνεται μεγαλύτερη προβολή στην περιοχή της Ερέτριας, όπου είναι συγκεντρωμένες οι μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού. Ακόμη, επισκέφθηκαν το Μαρμάρι και την Κάρυστο, που είναι τόσο κοντά στην Αθήνα  και μπορούν να προσφέρουν  άλλες μορφές τουρισμού. Αναχώρησαν πρωί από τη Ραφήνα για Μαρμάρι για μια επίσκεψη στην περιοχή, ώστε να τους αναδειχθούν οι δυνατότητες της περιοχής. Εκεί οργανώθηκε και συνάντηση με τοπικούς φορείς και συνεργάτες, οι οποιοι τους παρουσίασαν τις δυνατότητες για εναλλακτικό τουρισμό και δραστηριότητες που προσφέρονται, όπως καταδύσεις, γυμναστική, snorkeling, yoga, kite surf, ορεινή ποδηλασία, μαθήματα ελληνικής κουζίνας, περπάτημα στο βουνό και μπάνιο.

Επίσης, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Castello Rosso και να γευτούν το γλυκό λιαστό κρασί στο κτήμα Μοντοφώλι, που βρίσκεται στην παλαιά χώρα της Καρύστου και είναι σημείο αναφοράς από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα για την περίοπτη θέση του και τους γόνιμους αμπελώνες του. Ακολούθως επισκέφθηκαν ξενοδοχεία της περοχής, καθώς και στην Ερέτρια και διανυκτέρευσαν στη Χαλκίδα, στο ξενοδοχείο Lucy.

Όπως δήλωσε ο κ. Παναρέτου, που συνόδευε τη αποστολή, “η Εύβοια, με την  εύκολη πρόσβαση από το αεροδρόμιο της Αθήνας, έχει τη δυνατότητα, με την αυθεντικότητα, την ομορφιά της φύσης, τις πανέμορφες παραλίες της, να αναδειχθεί ένας καλος προορισμός όσον αφορά στον τομέα εναλλακτικού τουρισμού, κάτι που αναζητούν σήμερα πολλοί υποψήφιοι Γάλλοι και όχι μόνο τουρίστες”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024