Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ταξιδιωτική οδηγία

Ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ για ταξίδια προς το Ισραήλ

Θοδωρής Κουμέλης - 07 Δεκέμβριος 2017, 10:44

Ήδη το State Department έχει προειδοποιήσει τους Αμερικανούς διπλωμάτες και τις οικογένειές τους να αποφεύγουν την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, υπό το φόβο βίαιων επεισοδίων.


Αμερικανοί αξιωματουχοι αναφέρουν ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ θα εκδόσει ταξιδιωτική οδηγία για αποφυγή περιττών ταξιδιών προς την Ιερουσαλήμ, το Ισραήλ, και την περιοχή της Δυτικής Όχθης, λόγω των φόβων για αναταραχές που υπάρχουν, ύστερα από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ επίσημη πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ήδη το State Department έχει προειδοποιήσει τους Αμερικανούς διπλωμάτες και τις οικογένειές τους να αποφεύγουν την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, υπό το φόβο βίαιων επεισοδίων.

Ο κ. Trump ανέφερε σε δήλωσή του στο Ισραήλ ότι αποφάσισε αυτήν τη χρονική στιγμή για να αναγνωρίσει επίσημα την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της χώρας, με τη μεταφορά της πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Η απόφαση αυτή της μεταφοράς της πρεσβείας είχε καθυστερήσει από τους προηγούμενους Αμερικανούς Προέδρους Bill Clinton, George W. Bush και Barack Obama.

Ακόμη, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει εκτάκτως το απόγευμα τις Παρασκευής για να συζητήσει για τη μονομερή αναγνώριση, γνωστοποίησε η προεδρία του ΟΗΕ, την οποία ασκεί τον τρέχοντα μήνα η Ιαπωνία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top