Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Αύξηση 10% των Κινέζων τουριστών σε διεθνείς προορισμούς το 2018

Θοδωρής Κουμέλης - 08 Δεκέμβριος 2017, 12:03

Το 56% των κινεζικών εξερχόμενων ταξιδιών το 2018 θα πραγματοποιηθεί σε προορισμούς πέραν της Κίνας. Δεδομένου ότι το 2016 ήταν το πρώτο έτος κατά το οποίο πραγματοποιήθηκαν περισσότερα ταξίδια εκτός Κίνας, η πρόβλεψη του COTRI δείχνει ότι οι προορισμοί του υπόλοιπου πλανήτη θα εξακολουθήσουν να επωφελούνται από τη διψήφια αύξηση των κινεζικών εξερχόμενων ταξιδιών.


Το COTRI China Outbound Tourism Research Institute δημοσίευσε την πρόβλεψή του για τον συνολικό αριθμό κινεζικών εξερχόμενων τουριστικών ταξιδιών του επόμενου έτους. Εκτός από απρόβλεπτες περιστάσεις που τυχόν θα υπάρξουν, ο συνολικός αριθμός των συνοριακών διαβάσεων που ενδέχεται να πραγματοποιήσουν οι Κινέζοι υπήκοοι το 2018 και προβλέπει το ινστιτούτο COTRI, είναι 154 εκατομμύρια, αντιπροσωπεύοντας ετήσια αύξηση 6,3% σε σχέση με τα 145 εκατομμύρια που προβλέπεται για το 2017, με βάση τις τρέχουσες τάσεις.

Στο σύνολο των 154 εκατ. διασυνοριακών μετακινήσεων που προβλέπονται για το 2018, τα 68 εκατομμύρια θα καταλήξουν στην Κίνα (Χονγκ Κονγκ, Μακάο και Ταϊβάν), που αντιστοιχούν σε αύξηση κατά 2% ετησίως, ενώ τα υπόλοιπα 86 εκατ. ταξίδια θα πραγματοποιηθούν σε προορισμούς στον υπόλοιπο κόσμο, που θα αντιπροσωπεύσουν μια αύξηση κατά 10%. Συνεπώς, αυτό σημαίνει ότι το 56% των κινεζικών εξερχόμενων ταξιδιών το 2018 θα πραγματοποιηθεί σε προορισμούς πέραν της Κίνας. Δεδομένου ότι το 2016 ήταν το πρώτο έτος κατά το οποίο πραγματοποιήθηκαν περισσότερα ταξίδια εκτός Κίνας, η πρόβλεψη του COTRI δείχνει ότι το γεγονός αυτό εδραιώνεται όλο και πιο περισσότερο και πως οι προορισμοί του υπόλοιπου πλανήτη εξακολουθούν να επωφελούνται από τη διψήφια αύξηση των κινεζικών εξερχόμενων ταξιδιών.

Εκτός από τις προοπτικές στις τρέχουσες τάσεις και τα στατιστικά που σχετίζονται με την κινεζική αγορά εξερχόμενου τουρισμού, η φθινοπωρινή έκδοση της έρευνας COTRI Market Report 2017, περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από αποκλειστικές πληροφορίες, που αφορούν σε πολλά βασικά θέματα της τουριστικής βιομηχανίας, όπως την παγκόσμια επέκταση των online κινεζικών υπηρεσιών πληρωμών, τη σύγκριση των Κινέζω τουριστών σε προορισμούς μακρινώνν και κοντινών αποστάσεων, καθώς και ένα τμήμα που επαφίεται καθαρά στην εμπειρία του COTRI πάνω στην έρευνα και την ανάλυση, για συνηθισμένες “παγίδες” που πρέπει να αποφευχθούν όταν πρόκειται να αναλυθούν στατιστικά για τον εξερχόμενο κινεζικό τουρισμό.

Στην έρευνα συμπεριλαμβάνονται για άλλη μια φορά αποκλειστικές συνεντεύξεις με ειδήμονες της βιομηχανίας, αυτήν τη φορά με επίκεντρο τον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ένα φλέγον θέμα για το επερχόμενο Έτος Τουρισμού ΕΕ - Κίνας 2018, με το COTRI να έχει παίξει ενεργό ρόλο για την προετοιμασία του.

Η έρευνα βασίζεται επίσης στις γνώσεις του κορυφαίου κινεζικού online ταξιδιωτικού πρακτορείου και εταίρου της COTRI, Ctrip, προκειμένου να προσφέρει στον αναγνώστη τις κατάλληλες γνώσεις της τουριστικής βιομηχανίας, με στοιχεία που αντλούνται από δεδομένα της ίδιας της εταιρείας, τα οποία είναι διαθέσιμα για πρώτη φορά στην αγγλική γλώσσα.

Τέλος, η πιο πρόσφατη “COTRI Market Report” περιλαμβάνει ένα κεφάλαιο αφιερωμένο στην ανάπτυξη του προορισμού στην περιοχή της Δυτικής Μεσογείου και στους νησιωτικούς προορισμούς, συζητώντας τους παράγοντες που οδήγησαν την ανάδειξή τους στην αγορά του κινεζικού εξερχόμενου τουρισμού, αλλά και πολιτικές για τις βίζα και μελλοντικές στρατηγικές για τη συνεχή ανάπτυξη μεταξύ άλλων θεμάτων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top