Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός Υγείας

Η Ελλάδα διεκδικεί κομμάτι από τη διεθνή 'πίτα' των 40 δισ. ευρώ στον ιατρικό τουρισμό

Τατιάνα Ρόκου - 11 Δεκέμβριος 2017, 11:10

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για τις στρατηγικές ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα, η χώρα μας σήμερα κατέχει μόλις το 3% του ιατρικού τουρισμού παγκοσμίως, όταν η Τουρκία, η Πολωνία και η Τσεχία κατέχουν το 13% και το Βέλγιο το 8%.


Οι στρατηγικές ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα ήταν το θέμα ημερίδας που διοργανώθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Ιατρικού Τουρισμού. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού χθες Σάββατο 9 Δεκεμβρίου και ήταν υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, στην ομιλία του μέσω skype, λόγω της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Αυτοδιοίκησης στην Κίνα, αναφέρθηκε σε σειρά επαφών που είχε στη Σαγκάη και στο Πεκίνο για τον ιατρικό τουρισμό και τον τουρισμό υγείας στη χώρα μας και επισήμανε ότι η Ελλάδα μέσα από μία σειρά παρεμβάσεων που έχει υλοποιήσει, δημιουργεί ένα σημαντικό ανταγωνιστικό μέτωπο.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: “Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την Ελλάδα, σε κορυφαίο προορισμό ιατρικού τουρισμού, 12 μήνες το χρόνο. Να αναδείξουμε τις ελληνικές πόλεις, ως city break προορισμούς και να προσελκύσουμε επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και νέα εισοδήματα σε μια χώρα που δοκιμάζεται τα τελευταία οκτώ χρόνια από μια δομική κρίση. Η χώρα μας έχει ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Μπορούμε να προσελκύσουμε ασθενείς τουρίστες υψηλού επιπέδου και να κρατήσουμε στην Ελλάδα τα καλύτερα μυαλά της χώρας, τους Έλληνες επιστήμονες. Ο επιστημονικός κόσμος, η τοπική αυτοδιοίκηση και ο ιδιωτικός τομέας του τουρισμού και της υγείας ενώνουν τις δυνάμεις τους για την επίτευξη του εθνικού αυτού στόχου”.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, παράγοντες της αγοράς, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης ανέλυσαν το παγκόσμιο τοπίο, τις προοπτικές που ανοίγονται για τη χώρα μας και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε η Ελλάδα να διεισδύσει στην παγκόσμια  αγορά  και να εδραιωθεί ως προορισμός.

Όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές, η χώρα μας διεκδικεί με αξιώσεις ένα σημαντικό κομμάτι από την “πίτα” των 40 δισ. ευρώ στην αγορά του ιατρικού τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν η Ελλάδα σήμερα κατέχει μόλις το 3% του ιατρικού τουρισμού παγκοσμίως, όταν η Τουρκία, η Πολωνία και η Τσεχία κατέχουν το 13% και το Βέλγιο το 8%. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 750 ιαματικές πηγές που διαθέτει η χώρα μας μόνο 120 θα αναγνωριστούν μέχρι τέλος του έτους ως ιαματικοί φυσικοί πόροι.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top