Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

ΥΠΑ: Ομαλά διεξάγονται οι πτήσεις στο 'Μακεδονία', 1.866 πτήσεις σε 19 ημέρες με έργα σε εξέλιξη

Τατιάνα Ρόκου - 12 Δεκέμβριος 2017, 14:28

Έχουν πραγματοποιηθεί 1.866 πτήσεις τις τελευταίες 19 ημέρες, που είναι σε εξέλιξη τα έργα. Το ίδιο χρονικό διάστημα πριν τα έργα είχαν γίνει 1.850 πτήσεις.


Ομαλά εξελίσσονται οι αεροπορικές πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο “Μακεδονία” Θεσσαλονίκης από τις 24 Νοεμβρίου 2017, οπότε και παραδόθηκε πιστοποιημένος και ασφαλής από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ο νυν τροχιόδρομος 10L-28R για να λειτουργεί ως κύριος διάδρομος απογειώσεων και προσγειώσεων αεροσκαφών, καθώς στη διασταύρωση των δυο διαδρόμων πραγματοποιούνται εντατικά τα έργα εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης από το ελληνικό δημόσιο και με κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα, κλιμάκιο της ΥΠΑ  υπό τον διοικητή της υπηρεσίας κ. Κωνσταντίνο Λιντζεράκο στις 22 Νοεμβρίου 2017, είχε πραγματοποιήσει  με επιτυχία δοκιμαστικές πτήσεις με αεροσκάφος Α-320 της Aegean Airlines στον τροχιόδρομο 10L-28R ενώ παράλληλα την ίδια ημέρα έγιναν και 15 πτήσεις αεροσκαφών χωρίς κανένα πρόβλημα.

Την ίδια περίοδο από 23-11-2017 έως τις 11-12-2017 (19 ημέρες) στο αεροδρόμιο Μακεδονία στο τροχιόδρομο 10L-28R, πραγματοποιήθηκαν 1.866 αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών, περισσότερες κατά 16 πτήσεις από όσες έγιναν στο προηγούμενο διάστημα από τις 4 έως τις 22 Νοεμβρίου 2017 (19 ημέρες) στον αρχικό κύριο διάδρομο 16/34 (χρονικό διάστημα πριν την εκτέλεση των έργων) όπου έγιναν 1.850 αναχωρήσεις και αφίξεις αεροσκαφών.

“Όσον αφορά τις λιγοστές ακυρώσεις ή εκτροπές πτήσεων από το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ στα αεροδρόμια της Καβάλας και Αθήνας έγιναν με απόφαση των αεροπορικών εταιρειών και οι λόγοι αφορούν τις εν λόγω εταιρείες”, αναφέρει η Υπηρεσία.

“Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΥΠΑ, είχε έγκαιρα ενημερώσει για τα έργα που γίνονται  και την διαχειρίστρια εταιρεία του αερολιμένα και τις αεροπορικές εταιρείες.

Παράλληλα, έργα πραγματοποιούνται και σε άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα τα οποία θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αεροπορικής κίνησης και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επιβάτες και επισκέπτες, ιδίως κατά την αιχμή της τουριστικής περιόδου”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top