Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Ετοιμάζονται οι κοινές δράσεις Ελλάδας και Ρωσίας για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-18

Τατιάνα Ρόκου - 13 Δεκέμβριος 2017, 15:08

Το Έτος Τουρισμού αποτελεί ένα επιχειρησιακό πλαίσιο διμερούς συνεργασίας που περιλαμβάνει την ανάδειξη νέων ελληνικών περιφερειακών προορισμών και των ανταγωνιστικών τους πλεονεκτημάτων, τη στοχευμένη προώθηση νέων θεματικών προϊόντων και τη διεύρυνση της τουριστικής προσφοράς.


Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Ρωσίας, για την κατάρτιση των  κοινών δράσεων του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018, σε συνέχεια της επίσημης ανακήρυξής του τον περασμένο Σεπτέμβριο από την  υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αρμόδια για τον τουρισμό Alla Manilova.

Η διευθύντρια του Γραφείου της υπουργού Τουρισμού και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κα Αγγελική Χονδροματίδου είχε συνάντηση εργασίας στη Μόσχα με τη διευθύντρια του Τουρισμού και Περιφερειακής Πολιτικής του ρωσικού υπουργείου Olga Yarilova την οριστικοποίηση του σχεδίου δράσης και τον εμπλουτισμό του προγράμματος. Συμμετείχε ο προϊστάμενος του ΕΟΤ Ρωσίας και Κ.Α.Κ., κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Με στόχο την ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης της Ελλάδας με τη Ρωσική Ομοσπονδία στον τομέα του τουρισμού, το Έτος Τουρισμού αποτελεί ένα επιχειρησιακό πλαίσιο διμερούς συνεργασίας που περιλαμβάνει

  • την ανάδειξη νέων ελληνικών περιφερειακών προορισμών και των ανταγωνιστικών τους πλεονεκτημάτων,
  • τη στοχευμένη προώθηση νέων θεματικών προϊόντων
  • και τη διεύρυνση της τουριστικής προσφοράς,

προκειμένου να ενισχυθεί ουσιαστικά η τουριστική ροή από τη Ρωσία στην Ελλάδα, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους και σε βάθος χρόνου.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η κατάρτιση και προώθηση συγκεκριμένων δράσεων και εκδηλώσεων σε κεντρικό επίπεδο, με τη συμμετοχή και τη συνεργασία των περιφερειών της Ελλάδας και Ρωσίας, καθώς και επιμέρους δράσεων και πρωτοβουλιών σε τομείς, όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, ο θρησκευτικός και προσκυνηματικός, ο ιατρικός, ο αθλητικός-προπονητικός, ο σχολικός και η γαστρονομία.

Επιπλέον, το Υπουργείο Τουρισμού θα λειτουργήσει για το έτος Τουρισμού ως γέφυρα για το συντονισμό των δράσεων με τα υπουργεία, τις περιφέρειες και τον ιδιωτικό τομέα, για να προωθηθούν από ελληνικής πλευράς πρόσθετες στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις στη Ρωσία.

Η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού Rostourism, Valery Korovkin και τον πρόεδρο του Διεθνούς Κέντρου Οίνου και Γαστρονομίας ICWAG, Leonid Gelibterman. Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι προοπτικές στενότερης συνεργασίας για την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών στη Ρωσία, με στόχο τον τουρισμό στην Ελλάδα 365 ημέρες το χρόνο, και τη διεύρυνση των τουριστικών προϊόντων με έμφαση στον τουρισμό τρίτης ηλικίας τον ιατρικό, τον προπονητικό, τον γαστρονομικό και το γαμήλιο τουρισμό.

Επίσης, συναντήθηκαν με τον επικεφαλής του Συνδέσμου Πρακτόρων Ιατρικού Τουρισμού ΙΜTAA Evgeniy Chernyshev για την προώθηση της συνεργασίας, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης ρωσικής αντιπροσωπείας τους στην Ελλάδα που πραγματοποίησε συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού με τη συμμετοχή της ΕΛΙΤΟΥΡ και επισκέφθηκε ιατρικές υποδομές της χώρας, δεδομένου ότι η Ελλάδα παρουσιάζει σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για την προσέλκυση Ρώσων επισκεπτών για ιατρικό τουρισμό.
Στη φωτογραφία, η διευθύντρια του Γραφείου της Υπουργού Τουρισμού και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματίδου, η διευθύντρια Τουρισμού και Περιφερειακής Πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας Olga Yarilova και ο προϊστάμενος του ΕΟΤ Ρωσίας και Κ.Α.Κ.,  κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top