Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτισμός

Η Ρώμη θα χρεώνει πλέον τους τουρίστες που επισκέπτονται το Πάνθεον

Τατιάνα Ρόκου - 15 Δεκέμβριος 2017, 09:29

Κάθε χρόνο, πάνω από επτά εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το Πάνθεον - ένας αριθμός που δοκιμάζει ήδη τη στατικότητα της δομής του.


Ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά αξιοθέατα της Ρώμης, το Πάνθεον, θα ξεκινήσει να χρεώνει για είσοδο το Μάιο του 2018, η οποία είναι προς το παρόν ελεύθερη στο κοινό του.

Στις 11 Δεκεμβρίου, το ιταλικό Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε την κίνηση αυτή και επιβεβαίωσε ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να πληρώνουν πλέον 2 ευρώ για να δουν από κοντά το αρχαίο μνημείο.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για την “ανάπτυξη και προστασία του μνημείου, τη συντήρηση και την εγγύηση αυξημένης ασφάλειας κατά τις επισκέψεις”, σύμφωνα με το υπουργείο.

Αρχικά, η ιδέα είχει προταθεί τον Σεπτέμβριο του 2016 όπου τότε συζητήθηκε ότι το τέλος των 2 ευρώ θα βοηθούσε στην κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του μνημείου. Η αλήθεια είναι ότι το Πάνθεον είναι ένα από τα λίγα αρχαία ρωμαϊκά αξιοθέατα της ιταλικής πρωτεύουσας που εξακολουθεί να είναι επισκέψιμο δωρεάν.

Κάθε χρόνο, πάνω από επτά εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το Πάνθεον - ένας αριθμός που δοκιμάζει ήδη τη στατικότητα της δομής του. Το μνημείο ήταν αρχικά παγανιστικός ναός που χτίστηκε μεταξύ του 118 και του 125 μ.Χ. και μετατράπηκε σε καθολική εκκλησία το 608 μ.Χ.

Επίσης, είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία ρωμαϊκά μνημεία, που διατηρεί ανέπαφο θόλο ύψους 43 μέτρων και το αρχικό μαρμάρινο δάπεδο να παραμένει άθικτο. Περιέχει τους τάφους του Βίκτωρος Εμμανουήλ Β’, του πρώτου βασιλιά της ενοποιημένης σε κράτος Ιταλίας, του διαδόχου του, Ουμβέρτου Α’ και του διάσημου αναγεννησιακού καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα Ραφαήλ.

Η Ιταλία είναι και αυτή θύμα του ‘υπερτουρισμού” τα τελευταία δύο χρόνια μαζί με τη Φλωρεντία και τη Βενετία - και οι δύο αυτές πόλεις προσπαθούν σκληρά να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν στρατηγικές για τη φροντίδα των περίφημων μνημείων τους. Η χώρα έχει φτάσει σε επιπεδα ρεκόρ στον αριθμό επισκεπτών της, μέχρι και 56 εκατομμύρια ετησίως.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top