Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Sharing economy

Η Airbnb στοχεύει τώρα στην 'bed and breakfast' διαμονή

Θοδωρής Κουμέλης - 19 Δεκέμβριος 2017, 14:51

Λάθε κατάλυμα B&B που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ThinkReservations για τη διαχείριση των κρατήσεών του μπορεί να συγχρονίσει τη διαθεσιμότητά του με την πλατφόρμα της Airbnb, καθώς και να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες επισκεπτών για κρατήσεις μέσω Airbnb.


Η σχέση του κολοσσού της οικονομίας διαμοιρασμού, Airbnb, με την “παραδοσιακή φιλοξενία” έχει μεταβληθεί τον τελευταίο καιρό, εγκολπώνοντας ακόμη περισσότερους τομείς της παραδοσιακής ταξιδιωτικής βιομηχανίας στην πλατφόρμα της.

Έτσι, η Airbnb ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την Association of Independent Hospitality Professionals and ThinkReservations, ένα κορυφαίο σύστημα διαχείρισης κρατήσεων για διαμονές με πρωινό (bed and breakfasts). Η σύμπραξη έχει σχεδιαστεί ώστε να διευκολύνει όσους παρέχουν διαμονή με πρωινό (bed and breakfasts) να συμπεριλάβουν τα δωμάτιά τους στην πλατφόρμα της Airbnb.

Με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, κάθε κατάλυμα B&B που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ThinkReservations για τη διαχείριση των κρατήσεών του μπορεί να συγχρονίσει τη διαθεσιμότητά του με την πλατφόρμα της Airbnb, καθώς και να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες επισκεπτών για κρατήσεις μέσω Airbnb.

Οι διαμονές με πρωινό και τα πανδοχεία αντιπροσωπεύουν μια βιομηχανία 3,4 δισ. δολ. και ο Professional Association of Innkeepers International εκτιμά ότι υπάρχουν 17.000 πανδοχεία μόνο στις ΗΠΑ. Η ξενοδοχειακή βιομηχανία των ΗΠΑ, για παράδειγμα, περιλαμβάνει περισσότερες από 52.000 ξενοδοχειακές ιδιοκτησίες.

Το ThinkReservations είναι μια υπηρεσία διαχείρισης ακινήτων που εξυπηρετεί επί του παρόντος περίπου 650 παροχείς καταλυμάτων σε όλη την Αμερική. Αν και αντιπροσωπεύει ένα πολύ μικρό μέρος ανεξάρτητων ξενοδόχων, οι περισσότεροι από τους οποίους διευθύνουν πανδοχεία ή B&Bs με μόλις 15-25 δωμάτια, η συνεργασία με την Airbnb αναδεικνύει μια ευρύτερη στρατηγική, τόσο για τους μικρότερους ανεξάρτητους όσο και για την ίδια την Airbnb.

Πρόκειται λοιπόν για καλά νέα για τους ταξιδιώτες που απολαμβάνουν τη γραφική, επαρχική γοητεία τοπικών B&B, αλλά δυσκολεύονται να βρουν καταλύματα εκτός κατοικημένων ή τουριστικών περιοχών. Χάρη σε αυτήν την εταιρική σχέση, είναι πιθανό να δούμε όλο και περισσότερα από αυτού του είδους τα καταλύματα στις λίστες της Airbnb. Σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα της εταιρείας, ο αποκαλούμενος Program Manager for Traditional Hospitality της Airbnb δήλωσε: “Έχουμε δει πώς αυτές οι μικρές, ανεξάρτητες επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν το είδος των εμπειριών που οι πελάτες της Airbnb προσδοκούν και αξίζουν. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να προσφέρουμε στους επισκέπτες μοναδικές, τοπικές εμπειρίες και παράλληλα ενθουσιασμένοι να συνεχίσουμε τη δουλειά μας με τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που μοιράζονται τη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου ο καθένας μπορεί να ανήκει οπουδήποτε”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top