Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟρκωμοσία 32 νέων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην ΥΠΑ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
Αερομεταφορές

Ορκωμοσία 32 νέων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην ΥΠΑ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Τα νέα μέλη της 'οικογένειας' της πολιτικής αεροπορίας είναι όλοι πανεπιστημιακού επιπέδου και επιλέχτηκαν μέσω ΑΣΕΠ ανάμεσα σε περισσότερους από 2.000 υποψήφιους.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοινώνουν ότι πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της κεντρικής υπηρεσίας της ΥΠΑ στο Ελληνικό η τελετή ορκωμοσίας 32 νέων Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Τα νέα μέλη της “οικογένειας” της πολιτικής αεροπορίας είναι όλοι πανεπιστημιακού επιπέδου και επιλέχτηκαν μέσω ΑΣΕΠ ανάμεσα σε περισσότερους από 2.000 υποψήφιους για να υπηρετήσουν τη χώρα μας και το Ελληνικό Δημόσιο από ένα νευραλγικό πόστο, όπως αυτό του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας.

Ο διοικητής της ΥΠΑ κ. Κωνσταντίνος Λιντζεράκος συνεχάρη έναν-έναν του επιτυχόντες και τους ευχήθηκε να έχουν καλή σταδιοδρομία, τονίζοντάς τους παράλληλα ότι είναι οι πρώτοι που προσλαμβάνονται στον κρίσιμο αυτόν τομέα της αεροναυτιλίας μετά το 2009.

Από τους 32 ελεγκτές, οι 25 διορίζονται στην Αθήνα (ΚΕΠΑΘΜ), δύο διορίζονται στη Μύκονο, δύο διορίζονται στη Σαντορίνη, ένας διορίζεται στην Κω, ένας διορίζεται στη Ρόδο και ένας διορίζεται στο Ηράκλειο. Συνολικά οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ανέρχονται σε 533 άτομα και με την προσθήκη των νέων θα φτάσουν τα 565 άτομα. “Η εργασία τους είναι πολύ σημαντική, καθώς η εξυπηρέτηση που προσφέρουν στον όλο και αυξανόμενο αριθμό αεροσκαφών που υπερίπτανται του FIR Αθηνών αλλά και αυτών που έχουν προορισμό τα ελληνικά αεροδρόμια συμβάλλει στη βελτίωση των εσόδων για την ελληνική οικονομία”, αναφέρει η ΥΠΑ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024