Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός & πολιτική

Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό

Τατιάνα Ρόκου - 27 Δεκέμβριος 2017, 09:16

Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα με τους όρους δόμησης, με την επενδυτική κοινοπραξία να δείχνει ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα.


Υπεγράφη το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την επένδυση στο Ελληνικό στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού και του υπουργού επικρατείας κ. Αλέκου Φλαμπουράρη.

Το σχέδιο υπέγραψαν ο υπουργός και ο υφυπουργός περιβάλλοντος, κ. Γιώργος Σταθάκης και Σωκράτης Φάμελλος, η υπουργός πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου, και η υφυπουργός οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου.

Το σχέδιο εισηγήθηκε η γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας κα Πέτη Πέρκα, ως πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Το περιεχόμενου του Π.Δ. ικανοποιεί το ανάδοχο επενδυτικό σχήμα που αποτελείται από τη Lamda Development την κινεζική Fosun και την Eagle Hills από το Άμπου Ντάμπι.

Επισημαίνεται ότι για την ολοκλήρωση του project θα επενδυθούν σε πρώτη φάση από την ανάδοχο κοινοπραξία περί τα 2 δισ. ευρώ, ενώ σε βάθος χρόνου οι συνολικές επενδύσεις θα προσεγγίσουν τα 8 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στο τίμημα, το Δημόσιο θα εισπράξει 915 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 300 εκατ. ευρώ άμεσα.

Το σχέδιο περιλαμβάνει συνολικά έξι περιοχές προς πολεοδόμηση, μία ζώνη ανάπτυξης και το Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου, όπου τα έξι κτίρια-τοπόσημα θα έχουν ύψος έως 200 μέτρα, ενώ τα υπόλοιπα ψηλά κτίρια κατ’ εξαίρεση δε θα ξεπερνούν τα 50 μέτρα. Πρόκειται για τους 6 ουρανοξύστες, στους οποίους επέμεινε το επενδυτικό σχήμα.

Σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη, “στο προς έγκριση σχέδιο αποτυπώνεται η ολοκλήρωση μιας πολύμηνης προσπάθειας της κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου, όπως το αναδιαπραγματεύτηκε με τους επενδυτές και συνιστά απόδειξη της τήρησης των δεσμεύσεών της, αλλά και της εξακολουθητικής μάχης που δίνει καθημερινά με τις αγκυλώσεις, δημόσιες αλλά και ιδιωτικές”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top