Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Στατιστκά στοιχεία

Ηνωμένο Βασίλειο: Επίπεδα ρεκόρ για τις τουριστικές δαπάνες προβλέπονται το 2018

Άγγελος Ρεστάνης - 27 Δεκέμβριος 2017, 10:05

Οι δαπάνες από τους ξένους επισκέπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο προβλέπεται να φθάσουν τα £ 26,9 δισ. το 2018, νούμερα αυξημένα κατά 6,8% σε σχέση με το 2017, το οποίο αναμένεται να φτάσει τα 25,1 δισ. λίρες μέχρι το τέλος του έτους.


Το τρέχον έτος σημείωσε πολλά ρεκόρ για τον εισερχόμενο τουρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την ανάπτυξη να αναμένεται να συνεχιστεί και μέσα στο 2018 σύμφωνα με τις προβλέψεις του εθνικού οργανισμού τουρισμού VisitBritain.

Οι επισκέψεις από το εξωτερικό στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να ξεπεράσουν τον πήχη των 40 εκατομμυρίων για πρώτη φορά το 2018, φθάνοντας τα 41,7 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 4,4% σε σχέση με το 2017, που αναμένεται να φτάσει μέχρι το τέλος του τις 39,9 εκατ. επισκέψεις.

Οι δαπάνες από τους ξένους επισκέπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο προβλέπεται να φθάσουν τα 26,9 δισ. λίρες το 2018, νούμερα αυξημένα κατά 6,8% σε σχέση με το 2017, το οποίο αναμένεται να φτάσει τα 25,1 δισ. λίρες μέχρι το τέλος του.

Η διευθύντρια του VisitBritain, Patricia Yates δήλωσε, “Ο τουρισμός είναι μία από τις πιο πολύτιμες βιομηχανίες του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι επίσης μια άκρως ανταγωνιστική παγκόσμια βιομηχανία και τα αποτελέσματα αυτά δεν αποδεικνύουν μόνο τη διαρκή ικανότητα της Βρετανίας να ανταγωνιστεί διεθνώς για τους επισκέπτες, είναι επιβεβαίωση της σημασίας που έχει ο τουρισμός ως κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης.

“Συνεργαζόμαστε με εταίρους σε όλο τον κόσμο για να γνωστοποιήσουμε στους πελάτες τις εμπειρίες που μπορούν να βιώσουν μόνο στη Βρετανία και να τους ενθαρρύνουμε να κλείσουν ένα ταξίδι άμεσα. Έχουμε δει καλή ανάπτυξη φέτος από τις ΗΠΑ και την Κίνα και αναπτύσσουμε νέα προϊόντα που διευκολύνουν τους ξένους επισκέπτες να κάνουν την κράτησή τους και να εξερευνήσουν όλη τη Βρετανία”.

Το VisitBritain προωθεί το Ηνωμένο Βασίλειο διεθνώς ως τουριστικό προορισμό, ως τμήμα της παγκόσμιας εκστρατείας της κυβέρνησης με τίτλο “GREAT Britain”.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέλαβε την τρίτη θέση στον τομέα του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την έρευνα 2017 Anholt-GfK Nation Brands Index (NBI) που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, φτάνοντας την υψηλότερη κατάταξη που είχε ποτέ και δύο θέσεις πάνω από την περυσινή. Η NBI αξιολόγησε χαρακτηριστικά, όπως ιστορικά κτίρια και μνημεία, αξιόλογη νυχτερινή ζωή στην πόλη και φυσική ομορφιά για να κατατάξει τις πόλεις στη λίστα της.

Ο τουρισμός προσφέρει 127 δισ. λίρες στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη σε όλα τα έθνη και τις περιφέρειές του.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top