Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας: Ασάφειες στον τρόπο είσπραξης του τέλους διανυκτέρευσης

Τατιάνα Ρόκου - 28 Δεκέμβριος 2017, 10:03

Ο νέος φόρος έχει καθαρά εισπρακτικό και όχι ανταποδοτικό χαρακτήρα, με την επίπτωση στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος να είναι μοιραία, τονίζει η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας.


Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της για το νέο τέλος διανυκτέρευσης, ότι ενώ κάποιες πλατφόρμες κρατήσεων δωματίων έχουν ήδη προβλέψει να το ενσωματώσουν στα συστήματα τους, το κράτος έχει δημιουργήσει πολλές ασάφειες και ερωτήματα στους ξενοδόχους αναφορικά με τον τρόπο είσπραξης του.

“Μόλις δέκα ημέρες πριν την έναρξη του νέου έτους, εν μέσω εορτών και μόλις με τρεις εργάσιμες μέρες, και ακόμη δεν έχει δοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος από το αρμόδιο υπουργείο αναφορικά με το πολυσυζητημένο ‘τέλος διανυκτέρευσης’ που θα ξεκινήσει να ισχύει από 1η Ιανουαρίου του 2018. Ενώ κάποιες πλατφόρμες κρατήσεων δωματίων έχουν ήδη προβλέψει να το ενσωματώσουν στα συστήματα τους, δυστυχώς το κράτος έχει φροντίσει να δημιουργήσει πολλές ασάφειες και ερωτήματα στους ξενοδόχους αναφορικά με τον τρόπο είσπραξης του.

Για μια ακόμη φορά το κράτος της ‘τελευταίας στιγμής’ ενεργεί επιπόλαια, μη προσμετρώντας την ανησυχία όλων των Ελλήνων ξενοδόχων, που εν μέσω εορταστικής τουριστικής σεζόν, ανησυχούν για τις κρατήσεις του 2018. Και όλα αυτά για έναν φόρο με καθαρά εισπρακτικό και όχι ανταποδοτικό χαρακτήρα, καθώς η επίπτωση στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος θα είναι μοιραία. Και ενώ συνεχίζει το κράτος να ‘πυροβολεί τα πόδια του’, εμείς είμαστε σε αναμονή της εγκυκλίου για να εφαρμόσουμε το νόμο”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top