Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Ελλάδα και Κύπρος στους top10 προορισμούς των Βρετανών για την επόμενη σεζόν

Άγγελος Ρεστάνης - 28 Δεκέμβριος 2017, 14:04

Η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα είναι οι κορυφαίοι προορισμοί, με την Πορτογαλία να ακολουθεί σε πολύ κοντινή απόσταση.


Σύμφωνα με νέα έρευνα της ATOL (Air Travel Organisers’ Licensing), 3 εκατ. Βρετανοί αναμένεται να κάνουν τις κρατήσεις των διακοπών τους μέσα σε αυτήν την εβδομάδα, καθώς ο χιονισμένος καιρός του Δεκεμβρίου φέρνει πιο κοντά την περίοδο κράτησης διακοπών για έναν στους πέντε καταναλωτές.

Για όσους δεν έχουν βιώσει τις κακές καιρικές συνθήκες στο νότο της Βρετανίας, φαίνεται ότι η απόλυτη οργάνωση και η πλήξη στο χώρο εργασίας τους έχει οδηγήσει σε αυτήν την άνοδο των κρατήσεων.

Παρά το γεγονός ότι η αδύναμη λίρα αυξάνει τα κόστη, τα τελευταία στοιχεία της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξαν ότι η δημοτικότητα των ΗΠΑ είναι ισχυρότερη από ποτέ, με ένα εκατομμύριο περισσότερους να θέλουν να κάνουν αυτό το ταξίδι το 2018, σε σχέση με το 2017.

Η μελέτη δείχνει επίσης ότι οι “millennials” πλέον αναζητούν να κάνουν τις διακοπές τους λίγο πιο κοντά στο σπίτι τους, με τους ευρωπαϊκούς προορισμούς να είναι πολύ στη μόδα για τη νεότερη γενιά.

Η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα είναι οι κορυφαίοι προορισμοί, με την Πορτογαλία να ακολουθεί σε πολύ κοντινή απόσταση, χάρη στη στο πολύ καλό φαγητό, τα φωτινά αστικά τοπία και το Porto να ανακάπτει τουριστικά.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται σε αντίθεση με την παλαιότερη γενιά, που χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τη συνταξιοδότησή της για να ταξιδέψει σε μακρινούς προορισμούς, όπως η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία. Οι Λονδρέζοι φαίνεται πως υποστηρίζουν την τάση αυτή - μόλις το 7% αυτών που ζουν στο Λονδίνο να θεωρούν την Ισπανία τον επόμενο προορισμό για τις διακοπές τους, σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο (23%).

Οι δέκα κορυφαίοι προορισμοί διακοπών για τους Βρετανούς το 2018 είναι:

  1. Ισπανία
  2. ΗΠΑ
  3. Ιταλία
  4. Ελλάδα
  5. Γαλλία
  6. Πορτογαλία
  7. Καραϊβική
  8. Αυστραλία
  9. Καναδάς
  10. Κύπρος

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top