Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Το 2017 ήταν η ασφαλέστερη χρονιά για τα αεροπορικά ταξίδια από ποτέ

Θοδωρής Κουμέλης - 02 Ιανουάριος 2018, 14:13

Το 2017 σημειώνεται ως το ασφαλέστερο έτος για αεροπορικά ταξίδια στην ιστορία των εμπορικών αεροπορικών εταιρειών σε όλο τον κόσμο. Οι θάνατοι στον τομέα των αερομεταφορών μειώνονται σταθερά τις τελευταίες δύο δεκαετίες.


Το 2017 δε συνέβη καμία πτώση επιβατικού τζετ οπουδήποτε στον κόσμο, όπως σημειώνεται στα στοιχεία της ολλανδικής εταιρείας συμβούλων To70 και του δικτύου Aviation Safety Network. Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι φέτος ήταν η χρονιά με τις περισσότερες πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Ωστόσο, η To70 προειδοποίησε ότι παρά το υψηλό επίπεδο ασφαλείας στα επιβατικά αεροσκάφη, το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό ατυχημάτων πρέπει να θεωρηθεί ως παράγοντας καλής τύχης.

Σύμφωνα με έρευνα του Aviation Safety Network, σημειώθηκαν συνολικά δέκα θανατηφόρα ατυχήματα, με αποτέλεσμα το θάνατο 79 ανθρώπων πέρυσι. Αυτό, σε σύγκριση με τα 16 δυστυχήματα και τις 303 ζωές που χάθηκαν το 2016. Η οργάνωση βασίστηκε στα στοιχεία για περιστατικά που αφορούσαν πολιτικά αεροσκάφη, πιστοποιημένα να μεταφέρουν τουλάχιστον 14 άτομα.

Το πιο σοβαρό ατύχημα του 2017 έγινε τον Ιανουάριο, όταν ένα τουρκικό μεταφορικό αεροπλάνο συνετρίβη σε ένα χωριό στο Κιργιστάν, σκοτώνοντας και τα τέσσερα άτομα του πληρώματος, αλλά και 35 άτομα στο έδαφος. Το περιστατικό με τους περισσότερους θανάτους επιβατών συνέβη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όταν ένα αεροσκάφος Cessna 208 Caravan της Nature Air συνετρίβη στη δυτική Κόστα Ρίκα, σκοτώνοντας 12 επιβάτες και το πλήρωμα.

Υπάρχουν επίσης και ατυχήματα με στρατιωτικά αεροπλάνα ή ελικόπτερα, όπως η χειρότερη αεροπορική καταστροφή του 2017 ήταν η συντριβή ενός αεροσκάφους στρατιωτικών μεταφορέων Burmese Y-8 τον Ιούνιο, σκοτώνοντας και τους 122 ανθρώπους που ήταν στο αεροσκάφος, τα οποία δε συμπεριλήφθηκαν στις στατιστικές. Τα περιστατικά που αφορούσαν μικρότερα αεροσκάφη επίσης δεν περιλαμβάνονται στα δεδομένα.

Οι θάνατοι στον τομέα των αερομεταφορών μειώνονται σταθερά τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Το 2005, υπήρχαν περισσότεροι από 1.000 θάνατοι σε εμπορικές επιβατικές πτήσεις παγκοσμίως, δήλωσε το Aviation Safety Network.

Το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα επιβατηγού αεριωθούμενου αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2016 στην Κολομβία και το τελευταίο δυστύχημα επιβατικού εμπορικού αεροσκάφους έγινε στην Αίγυπτο ένα χρόνο νωρίτερα, όπου σκοτώθηκαν περισσότερα από 100 άτομα.

Το Aviation Safety Network ανέφερε ότι το ποσοστό ατυχημάτων ήταν ένα θανατηφόρο αεροπορικό ατύχημα ανά 7.360.000 πτήσεις.

Η To70 εκτιμά ότι συμβαίνει ένα θανατηφόρο ατύχημα για κάθε 16 εκατ. πτήσεις, αν και η έρευνα δημοσιεύθηκε πριν από τη συντριβή στην Κόστα Ρίκα, που συνέβη την περασμένη Κυριακή.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top