Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Επενδύσεις

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό

Τατιάνα Ρόκου - 03 Ιανουάριος 2018, 10:46

Για την ανάπτυξη της επένδυσης στο Ελληνικό η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση καθορίζεται στα 2.700.000 τ.μ., στα οποία περιλαμβάνονται και τα υφιστάμενα διατηρητέα κτίρια.


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας διαβιβάστηκε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, λόγω σπουδαιότητας, το σχέδιο διατάγματος εισήχθη για επεξεργασία στην ολομέλεια του δικαστηρίου, με πράξη του πρόεδρου του ΣτΕ, κ. Νικολάου Σακελλαρίου. Σήμερα αναμένεται να οριστεί ο εισηγητής και η ημερομηνία συζήτησης, κεκλεισμένων των θυρών.

Για την ανάπτυξη της επένδυσης στο Ελληνικό η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση καθορίζεται στα 2.700.000 τ.μ., στα οποία περιλαμβάνονται και τα υφιστάμενα διατηρητέα κτήρια.

Η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη ορίζεται στο 35% της έκτασης του Μητροπολιτικού Πόλου, ενώ στο παράκτιο μέτωπο, η κάλυψη θα ισούται με 15%, ώστε να εξασφαλιστεί η δημιουργία ενός αδόμητου, ελεύθερου μετώπου μήκους ενός χιλιομέτρου και να διευκολύνονται οι έξοδοι του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής προς τη θάλασσα.

Τέλος, σημειώνεται ότι στο Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής η κάλυψη των πάσης φύσεως μόνιμων κτιρίων δε θα μπορεί να υπερβαίνει το 10% της συνολικής του επιφανείας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top