Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κρουαζιέρα

Ν.Δ.: 'Τα έσοδα από την κρουαζιέρα μειώνονται, γεγονός που ουδόλως απασχολεί την Κυβέρνηση'

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Ιανουάριος 2018, 09:36

Η Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο των προγραμματικών της προτάσεων, θα εφαρμόσει μία ολοκληρωμένη πολιτική ενίσχυσης της κρουαζιέρας η οποία περιλαμβάνει, εκτός των άλλων τη δημιουργία νέων ανταγωνιστικών προϊόντων, όπως η εφαρμογή νέων τουριστικών πακέτων 'Cruise & Stay' και 'Short Cruising'.


Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τα στοιχεία που αποδεικνύουν την πτώση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για το 2017, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
“Μεγάλη πτώση που υπερβαίνει το 20% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων καταγράφηκε το 2017. Δυστυχώς ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα με τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υπάρξει”.
 
Η πλήρης δήλωση έχει ως εξής:
“Μεγάλη πτώση, που υπερβαίνει το 20% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, καταγράφηκε το έτος που πέρασε. Από 4.307 κρουαζιερόπλοια το 2016 φτάσαμε στα 3.415 το 2017. Ανάλογη πτώση της τάξης του 11% καταγράφεται και στον αριθμό των επιβατών.

Ως εκ τούτου, τα έσοδα από την κρουαζιέρα μειώνονται, γεγονός που ουδόλως απασχολεί την Κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει να κάνει το μόνο που ξέρει: να φορολογεί ανηλεώς τους πολίτες.

Το πρόβλημα επιτείνεται ακόμη περισσότερο στα νησιά στα οποία έχουν εγκλωβιστεί πρόσφυγες και μετανάστες, εξαιτίας της  καταστροφικής πολιτικής που ακολουθεί, και σε αυτό το ζήτημα, η Kυβέρνηση.

Δυστυχώς ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα με τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υπάρξει.

Η Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο των προγραμματικών της προτάσεων, θα εφαρμόσει μία ολοκληρωμένη πολιτική ενίσχυσης της κρουαζιέρας η οποία περιλαμβάνει:

  • την ανάπτυξη υποδομών στα μεγάλα λιμάνια με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των υπηρεσιών που παρέχονται
  • την άρση των αντικινήτρων για την κρουαζιέρα
  • τη δημιουργία ενός σύγχρονου φορέα προβολής και προώθησης της κρουαζιέρας σε ελληνικούς προορισμούς, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα
  • τη δημιουργία νέων ανταγωνιστικών προϊόντων, όπως η εφαρμογή νέων τουριστικών πακέτων ‘Cruise & Stay’ και ‘Short Cruising’”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top