Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Online booking

Η Booking.com επιστρέφει στην τουρκική αγορά

Θοδωρής Κουμέλης - 05 Ιανουάριος 2018, 10:50

Σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο μερών και η Booking.com, η οποία συμφώνησε να πληρώσει τα απαραίτητα πρόστιμα, πιθανόν σύντομα θα επιστρέψει στην τουρκική αγορά, παρέχοντας και πάλι της υπηρεσίες της.


Οι δραστηριότητες της ιστοσελίδας Booking.com (με έδρα την Ολλανδία) στην Τουρκία βρίσκονται σε αναστολή μετά την αγωγή που έγινε εναντίον του κορυφαίου online ταξιδιωτικού πρακτορείου από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Τουρκίας (TÜRSAB). Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Ahmet Temurci ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Booking.com. Ο Temurci δήλωσε ότι η Booking.com, η οποία συμφώνησε να καταβάλει τα απαραίτητα πρόστιμα, μπορεί σύντομα να επιστρέψει στην τουρκική αγορά παρέχοντας της υπηρεσίες της.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης η Booking.com δε λειτουργούσε στη γειτονική χώρα από τις 29 Μαρτίου 2017, λόγω μη υγιούς ανταγωνισμού, μετά από αγωγή που κατατέθηκε από την TÜRSAB. Η Booking.com είχε καταδικαστεί πρόσφατα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Τουρκίας, καταβάλοντας περίπου 750.000 ευρώ σε πρόστιμα.

Στη συνάντηση “Turkey Consultancy Meeting”, που φιλοξενήθηκε από τον Τουρκικό Ανεξάρτητο Σύνδεσμο Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (MÜSİAD) στην Αντάλια και διοργανώθηκε από το Συμβούλιο του Τομέα Υπηρεσιών του MÜSİAD, με κεντρικό ζήτημα τις τουριστικές τάσεις στην Τουρκία, ο Temurci ανακοίνωσε την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τον κορυφαίο OTA.

Σημειώνοντας ότι οι περιορισμοί για την Booking.com αφορούν αποκλειστικά τις κρατήσεις στην Τουρκία, ο Temurci δήλωσε ότι οι χρήστες εξακολουθούν να έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιούν κρατήσεις στην Τουρκία από το εξωτερικό και αντίστροφα, μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας.

Τέλος, ανέφερε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην Τουρκία μετά την ανανέωση της ιστοσελίδας της. “Αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Booking.com μόνο στην Τουρκία. Παρόμοιες αγωγές βρίσκονται σε εξέλιξη και στη Γαλλία και στη Γερμανία”, δήλωσε.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top