Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτισμός

Δρομολόγηση έργων πολιτισμού - τουρισμού στην Ιεράπετρα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Ιανουάριος 2018, 14:11

Μελέτη ανάπλαση της χερσαίας ζώνης δίπλα από το φρούριο του Καλέ, στην παλιά πόλη της Ιεράπετρας και επανέναρξη των ανασκαφών στο αρχαίο θέατρο Ιεράπετρας.


Δύο έργα της Ιεράπετρας δρομολογούνται με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης του Δήμου Ιεράπετρας και της τοπικής Εκκλησίας, έργα που θα συμβάλλουν όπως τονίζει ο δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Ιεράπετρας, θα αναδείξουν το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής ενισχύοντας τον τουρισμό και θα συνδράμουν καθοριστικά στην κοινωνική προστασία και μέριμνα για την τρίτη ηλικία.

Το πρώτο έργο αφορά στην υπογραφή της σύμβασης για τη χρηματοδότηση της μελέτης ανάπλασης της χερσαίας ζώνης δίπλα από το φρούριο του Καλέ, στην παλιά πόλη της Ιεράπετρας. Το κόστος του έργου είναι 200.000 ευρώ και τις 3 Ιανουαρίου υπογράφηκε η μελέτη από τον περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, την οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης. Το έργο προβλέπει ολοκληρωμένη παρέμβαση αναπλάσεων (πεζοδρομήσεις, πλακοστρώσεις, φωτισμός) και ανάδειξη της περιοχής και συνδέεται άμεσα με ένα ακόμα σημαντικό έργο, εκείνο της ανάδειξης του φρουρίου “Καλέ”, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης της Ιεράπετρας.

Η δεύτερη σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Αρναουτάκης, αφορά στην επανέναρξη των ανασκαφών στο αρχαίο θέατρο Ιεράπετρας. Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε σήμερα την τριμερή προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ιεράπετρας και του Υπουργείου Πολιτισμού για τις ανασκαφές στο αρχαίο θέατρο Ιεράπετρας. Ένα έργο που θα χρηματοδοτήσει κατά 75% η Περιφέρεια Κρήτης και το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα αναδείξει ένα από τα σημαντικότερα Ρωμαϊκά θέατρα και σημαντικό πόλο έλξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Τα δύο παραπάνω έργα υπογράφηκαν παρουσία του δημάρχου Ιεράπετρας, ο οποίος και ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την έμπρακτη συνδρομή και στήριξη της περιφέρειας, για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στην περιοχή της Ιεράπετρας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top