Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυγκρούσεις με νεκρούς σε δημοφιλή τουριστικά θέρετρα του Μεξικού
Προορισμός

Συγκρούσεις με νεκρούς σε δημοφιλή τουριστικά θέρετρα του Μεξικού

Η Baja California Sur, μια περιοχή όπου παραθερίζουν κάθε χρόνο εκατομμύρια Αμερικανοί, Καναδοί και Ευρωπαίοι τουρίστες, βιώνει τους τελευταίους μήνες ένα εντεινόμενο κύμα βίας, που συνδέεται με τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο στο Ακαπούλκο και στο Los Cabos, δύο τουριστικά θέρετρα στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Στο Ακαπούλκο, νότια της χώρας μέλη μιας ένοπλης ομάδας “αυτοάμυνας” επιτέθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής εναντίον κατοίκων του χωριού Λα Κονσεψιόν, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη μια γιορτή. Στην επίθεση σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο αρμόδιο για τη δημόσια ασφάλεια στην Πολιτεία. Τα μέλη της ομάδας αυτής επιτέθηκαν κατόπιν εναντίον ανδρών του στρατού και της αστυνομίας που έσπευσαν στο χωριό, αλλά απωθήθηκαν και τρεις από τους ενόπλους σκοτώθηκαν.

Το βράδυ του Σαββάτου, σε ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε πληρωμένους εκτελεστές και Μεξικανούς Πεζοναύτες, σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι στο San Jose del Cabo στα βορειοδυτικά, σύμφωνα με την τοπική εισαγγελία. Με βάση τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι στρατιωτικοί που περιπολούσαν δέχθηκαν πυρά από επτά ένοπλους που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας. Ακολούθησε καταδίωξη και ανταλλαγή πυρών σε έναν αυτοκινητόδρομο προς την πόλη Κάμπο Σαν Λούκας.

Την περασμένη Πέμπτη ο Rodrigo Esponda, γενικός διευθυντής του Τουριστικού Γραφείου του Los Cabos προσπάθησε να μετριάσει τους φόβους, λέγοντας ότι όλες οι υποδομές του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα έχουν επενδύσεις εκτενώς σε μέτρα ασφαλείας. “Είμαστε βέβαιοι ότι ο προορισμός θα παραμείνει ασφαλής” είπε ο Esponda.

Η Baja California Sur, μια περιοχή όπου παραθερίζουν κάθε χρόνο εκατομμύρια Αμερικανοί, Καναδοί και Ευρωπαίοι τουρίστες, βιώνει τους τελευταίους μήνες ένα εντεινόμενο κύμα βίας, που συνδέεται με τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος. Κατά τα επίσημα στοιχεία, 499 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στην περιοχή από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο του 2017, αριθμός διπλάσιος από εκείνον που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο χρόνο. Στην περιοχή καταγράφονται 50 φόνοι ανά 100.000 κατοίκους, φέροντάς της στην τρίτη επικινδυνότητας στο Μεξικό μετά τις περιοχές Colima και Guerrero. Η βία έχει εκτυναχθεί την τελευταία τριετία κατά τα καρτέλ Sinaloa και Jalisco New Generation μάχονται για τον έλεγχο εδαφών στα οποία παράγονται ναρκωτικές ουσίες ή από τα οποία περνούν οδοί διακίνησης ναρκωτικών, κάνναβης, οπίου και κοκαΐνης, καθώς και των τουριστικών περιοχών όπου πωλούνται.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024