Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Η Ελλάδα αγαπημένη χώρα για μεμονωμένο ταξίδι από τις Βρετανίδες

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Ιανουάριος 2018, 12:22

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας 101 Singles Holidays, συνολικά, ο πιο δημοφιλής προορισμός ήταν η Ιταλία, ακολουθούμενη από την Ελλάδα, και στη συνέχεια την Ισπανία. Η ανάλυση 62.656 ταξιδιών από μεμονωμένους ταξιδιώτες που έγιναν πέρυσι διαπίστωσε ότι οι Βρετανίδες υπερέβησαν τον αριθμό των Βρετανών κατά σχεδόν δύο προς ένα.


Ο αριθμός των Βρετανών που επιλέγουν να πάνε μόνοι τους διακοπές, χωρίς να απευθυνθούν δηλαδή σε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο, είναι σε αύξηση, με τους ανθρώπους να ξοδεύουν περισσότερα και να επισκέπτονται πιο εξωτικούς προορισμούς. Η ηλικιακή ομάδα με τη μεγαλύτερη άνοδο μάλιστα είναι οι γυναίκες άνω των 50 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας 101 Singles Holidays.

Η ανάλυση 62.656 ταξιδιών από ανεξάρτητους ταξιδιώτες που έγιναν πέρυσι διαπίστωσε ότι οι γυναίκες ταξιδιώτες υπερέβησαν τον αριθμό των ανδρών κατά σχεδόν δύο προς ένα, με ποσοστά 63% για τις πρώτες έναντι 37% για τους άνδρες.

Το 2014, μια παρόμοια μελέτη διαπίστωσε ότι η τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 58% για τις γυναίκες και 42% για τους άνδρες.Ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός για τους ανεξάρτητους ταξιδιώτες ήταν η Ινδία, ακολουθούμενη από την Ιταλία, και στη συνέχεια τη Σρι Λάνκα, με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να αναφέρουν πως η τηλεοπτική σειρά “The Real Marigold Hotel” ήταν ο λόγος που αυξήθηκαν οι κρατήσεις στην Ινδία. Συνολικά, ο πιο δημοφιλής προορισμός ήταν η Ιταλία, ακολουθούμενη από την Ελλάδα, και στη συνέχεια την Ισπανία.

Ο αριθμός των ατόμων που έκαναν μόνοι τους την κράτησή τους για τις διακοπές τους αυξήθηκε κατά 14% μέσα στο 2017, σε σχέση με το περασμένο έτος, ενώ οι τουριστικοί πράκτορες προβλέπουν μια περαιτέρω άνοδο 11% το 2018.

Επίσης, ο μέσος όρος ηλικίας των ανεξάρτητων ταξιδιωτών ήταν 57, με ένα ποσοστό 70% να είναι ηλικίας 50 ετών και άνω. Το 2014, παρόμοια μελέτη διαπίστωσε ότι ο μέσος ότος ηλικίας ήταν τα 54 έτη.

Το μέσο κόστος κράτησης για τέτοιες διακοπές ήταν 1.374 λίρες (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα αναψυχής), αυξημένο κατά 24% από το 2014. Ωστόσο, οι τουριστικοί πράκτορες λένε ότι αυτό είναι αποτέλεσμα του ότι οι ταξιδιώτες είναι πιο τολμηροί στην επιλογή προορισμού τους, παρά στην αύξηση των τιμών.

Σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών του Ηνωμένου Βασιλείου, τα άτομα που δεν είναι δεσμευμένα αποτελούσαν το 34,5% του πληθυσμού το 2015 σε σύγκριση με το 29,6% το 2002. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 2017, υπήρχαν 3,9 εκατ. άνθρωποι που ζούσαν μόνοι τους ηλικίας 16 έως 64 ετών, εκ των οποίων το 58,5% ήταν άνδρες. Παράλληλα, 3,8 εκατ. άνθρωποι ηλικίας 65 ετών και άνω ζούσαν μόνοι τους, εκ των οποίων το 66,5% ήταν γυναίκες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top