Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Αποκλεισμένοι 13.000 τουρίστες στο χιονοδρομικό κέντρο Zermatt της Ελβετίας

Άγγελος Ρεστάνης - 10 Ιανουάριος 2018, 14:29

Με ελικόπτερα γίνεται τμηματικά ο απεγκλωβισμός των τουριστών.


Περίπου 13.000 τουρίστες έχουν αποκλειστεί στο χιονοδρομικό κέντρο Zermatt, στην Ελβετία, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών. “Οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις δεν είναι δυνατές προς το παρόν και μπορεί να σημειωθούν διακοπές ρεύματος”,  εξηγεί εκπρόσωπος του σταθμού, Janine Imesch, στην ιστοσελίδα του χιονοδρομικού κέντρου που είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή στον κόσμο.

Από το πρωί της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου, ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο παραμένει κλειστός, ενώ η σιδηροδρομική γραμμή που το συνδέει με τον υπόλοιπο κόσμο, κόπηκε στις 5:30 το απόγευμα.

Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει συνολικά 13.400 τουριστικές κλίνες, οι 7.200 από τις οποίες στα ξενοδοχεία και υπόλοιπες 6.200 σε διαμερίσματα. Ο πληθυσμός της κοινότητας ανέρχεται σε περίπου 5.500 κατοίκους.

Ο κίνδυνος χιονοστιβάδας παραμένει στην ύψιστη βαθμίδα, 5, σύμφωνα με την αστυνομία, που περιμένει βελτίωση των συνθηκών από το απόγευμα. Ωστόσο κατολισθήσεις εδάφους ή χιονοστιβάδες εξακολουθούν να είναι πιθανές.

Στο μεταξύ, στο χιονοδρομικό κέντρο Sestrieres, στις ιταλικές Άλπεις, όπου έπεσε χιόνι άνω των δύο μέτρων σε διάστημα 48 ωρών, χιονοστιβάδα έπεσε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας πάνω σε ένα πενταώροφο κτίριο που βρίσκεται κοντά στον δρόμο που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο. Οι 29 άνθρωποι που βρίσκονται εκεί μπόρεσαν να διαφύγουν σώοι και ασφαλείς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top