Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ταξιδιωτική οδηγία

Η Τουρκία ζητά από τους πολίτες της να αποφεύγουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 Ιανουάριος 2018, 10:44

Ως χώρα μεγάλου ρίσκου κατηγοροποιούν πλέον οι ΗΠΑ την Τουρκία. Με τη σειρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση προειδοποιώντας τους πολίτες που σκέφτονται να επισκεφθούν τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν.


Ταξιδιωτική οδηγία για τους πολίτες της που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ εξέδωσε η Τουρκία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση προειδοποιώντας τους πολίτες που σκέφτονται να επισκεφθούν τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν. Η κίνηση αυτή έγινε από τη στιγμή που ΗΠΑ χαρακτήρισαν την Τουρκία ως “χώρα μεγάλου ρίσκου”.

“Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία αύξηση των τρομοκρατικών κρουσμάτων και της βίας στις Ηνωμένες Πολιτείας, που περιλαμβάνει τοποθέτηση βομβών, επιθέσεις ενόπλων αλλά και επιθέσεις με οχήματα σε αστικά κέντρα με πολυκοσμία, σε πολιτισμικές εκδηλώσεις, σταθμούς του μετρό, δημόσια κτίρια, τόπους λατρείας, ακόμα και πανεπιστημιουπόλεις. Αυτά τα κρούσματα είναι πιθανόν να συνεχιστούν”.

Η ταξιδιωτική οδηγία αναφέρεται σε συγκεκριμένες επιθέσεις, με δράστες τρομοκράτες ή ρατσιστές ακροδεξιούς. “Επιπλέον, οι Τούρκοι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων υπαλλήλων μας που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ με επίσημα καθήκοντα, υπόκεινται σε αυθαίρετες συλλήσεις με βάση καταθέσεις αναξιόπιστων μαρτύρων. Υπό αυτές τις συνθήκες συνιστάται στους Τούρκους πολίτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ να είναι πολύ προσεκτικοί”.

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στο Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης
Εν τω μεταξύ, αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης TAV Istanbul Ataturk Airport, καθώς αποκαλύφθηκε ότι 28χρονος Τούρκος πολίτης έφτασε μέχρις του σημείου να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο εσωτερικής πτήσης της Turkish Airlines για την Αττάλεια, χωρίς καν να έχει εισιτήριο και περνώντας ανενόχλητός από όλους τους ελέγχους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top