Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και οικονομία

Γεύμα εργασίας ΕΕΤ-ΣΕΒ-ΣΕΤΕ στη Φρανκφούρτη μετά από πρόσκληση της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 Ιανουάριος 2018, 11:54

Στο γεύμα εργασίας, στα γραφεία της Bundesbank, ο ΣΕΤΕ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του ΔΣ, κ. Γιάννη Ρέτσο και τον κ. Ευτύχιο Βασιλάκη, αντιπρόεδρο του ΣΕΤΕ. Παρουσιάστηκαν, μεταξύ άλλων, οι επενδυτικές ευκαιρίες που αναδύονται στην Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια ύφεσης, προσαρμογών και σημαντικών θεσμικών και διαρθρωτικών αλλαγών.


Τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε γεύμα εργασίας στα γραφεία της Bundesbank στη Φρανκφούρτη, μετά από πρόσκληση του προέδρου της, Dr. Jens Weidmann, με προσκεκλημένους εκπροσώπους των Κεντρικών Τραπεζών Γερμανίας και Ελλάδας, τον πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, Jens Plötner και υψηλόβαθμα στελέχη των εμπορικών τραπεζών και της επιχειρηματικής κοινότητας των δυο κρατών.

Η ελληνική αντιπροσωπεία εκπροσωπήθηκε από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα καθώς επίσης από την ΕΕΤ και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΤ και πρόεδρο της Eurobank Ergasias, κ. Νικόλαο Καραμούζη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χρήστο Μεγάλου, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank Ergasias, κ. Φωκίωνα Καραβία, τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Alpha Bank, κ. Σπύρο Φιλάρετο. Εκ μέρους του ΣΕΒ συμμετείχαν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Θεόδωρος Φέσσας, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, καθώς και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, κ. Μιχάλης Στασινόπουλος. Ο ΣΕΤΕ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Διοικητικού του Συμβουλίου, κ. Γιάννη Ρέτσο και τον κ. Ευτύχιο Βασιλάκη, αντιπρόεδρο του ΣΕΤΕ.

Στο γεύμα εργασίας συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η γερμανική και ελληνική οικονομία και οι συνθήκες λειτουργίας των τραπεζικών τους συστημάτων. Παρουσιάστηκαν επίσης το βελτιούμενο οικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα και οι επενδυτικές ευκαιρίες που αναδύονται στη χώρα μας μετά από πολλά χρόνια ύφεσης, προσαρμογών και σημαντικών θεσμικών και διαρθρωτικών αλλαγών. Τονίστηκε ότι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων και η διαμόρφωση φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για επενδύσεις και προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, αποτελούν κρίσιμες προϋποθέσεις επίτευξης διατηρήσιμης αναπτυξιακής πορείας επιστροφής της Ελλάδας σε κλίμα οικονομικής κανονικότητας και βελτίωσης της εικόνας της χώρας στη γερμανική και διεθνή αγορά.

Η ελληνική αντιπροσωπεία ευχαρίστησε θερμότατα τον πρόεδρο της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας και τους συνεργάτες του για την πρόσκληση και επιβεβαίωσε την πρόθεση των τριών φορέων εκπροσώπησης του ιδιωτικού τομέα (ΕΕΤ – ΣΕΒ - ΣΕΤΕ) για τη συνέχιση θετικών πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων για την ελληνική οικονομία, την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων και την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της Ελλάδας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top