Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ακτοπλοΐα

Εν πλω διάλεξη με θέμα 'Στρατηγικός τουρισμός και πράσινο λιμάνι'

Τατιάνα Ρόκου - 16 January 2018, 15:42

Στην ομιλία του επί του πλοίου 'ΚΡΗΤΗ ΙΙ' της ΑΝΕΚ Lines ο δρ. Νίκος Λυγερός ανέλυσε τις αρχές του στρατηγικού τουρισμού, παρουσιάζοντας τη σύνδεσή του με το πολιτισμικό προϊόν και την ποιότητα τουρισμού που προσφέρει ο κάθε τόπος.


Η ΑΝΕΚ Lines, φιλοξένησε την ομιλία του δρος Νίκου Λυγερού με θέμα ”Στρατηγικός τουρισμός και Πράσινο Λιμάνι”, στο πλοίο ”ΚΡΗΤΗ ΙΙ”, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου. Ο αναγνωρισμένος πολυπράγμων Έλληνας επιστήμονας ανέπτυξε τις θέσεις του μέσα από μία ομιλία που κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού.

Η διάλεξη του δρος Νίκου Λυγερού διοργανώθηκε από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ηρακλείου και ήταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Αντώνης Δημητρακόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος του ΙΟΗ κ. Νικήτας Μαυράκης, καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.Στην ομιλία του ο δρ. Νίκος Λυγερός ανέλυσε τις αρχές του στρατηγικού τουρισμού, παρουσιάζοντας τη σύνδεσή του με το πολιτισμικό προϊόν και την ποιότητα τουρισμού που προσφέρει ο κάθε τόπος. Σε αυτό το πλαίσιο και με βάση τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κρήτη στον παγκόσμιο χάρτη της πετρελαϊκής αγοράς, αναφέρθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου. Με αφορμή τα πρόσφατα έργα ανάπλασης, έφερε στο προσκήνιο την ευκαιρία ανάδειξης του Χάντακα σε παγκόσμιας εμβέλειας “τοπόσημο”, σε έναν τουριστικό προορισμό “κόσμημα”. Ξεδιπλώνοντας τη σύνδεση του λιμανιού με την ιστορικότητα του τόπου, εστίασε στην αδίρρητη ανάγκη και ευθύνη όλων για τη διατήρηση και αναβάθμιση του Χάντακα, μέσα από βιώσιμες ενεργητικές πρακτικές περιβαλλοντικής προστασίας.Ακολούθησε η ομιλία του κ. Στρατή Ανδρεάδη, μέλους της Αρμοστείας για την Αειφορία στην Ιστιοπλοΐα της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, με θέμα “Αειφορία και Ιστιοπλοΐα”, ενώ στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο κ. Δημήτρης Ρομπογιαννάκης, πολιτικός Μηχανικός και λιμενολόγος, ο οποίος αναφέρθηκε στην “Αξιοποίηση Λιμενικών εγκαταστάσεων Κρήτης για την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού”.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γεύμα με τη σφραγίδα των έμπειρων σεφ της ΑΝΕΚ Lines, εμπνευσμένο από το πνεύμα της κρητικής φιλοξενίας, ενώ κατά την έξοδό τους, έλαβαν συμβολικά δώρα, από την ΑΝΕΚ Lines.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top