Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Η Αίγυπτος αποκτά την πρώτη γυναίκα υπουργό Τουρισμoύ

Θοδωρής Κουμέλης - 17 Ιανουάριος 2018, 15:21

Ο διορισμός της Rania Al-Mashat ανεβάζει σε νέο ρεκόρ τον αριθμό των γυναικών στο αιγυπτιακό υπουργικό συμβούλιο.


Το αιγυπτιακό κοινοβούλιο ενέκρινε τον διορισμό της Rania Al-Mashat ως νέας υπουργού Τουρισμού της χώρας, καθιστώντας την την πρώτη γυναίκα που κατέχει τη συγκεκριμένη θέση και μια από τις έξι γυναίκες που κατέχουν επί του παρόντος υπουργικούς ρόλους, το υψηλότερο από ποτέ εθνικό ποσοστό για τη χώρα.

Αντικαθιστώντας τον Yahya Rashid, ο οποίος ανέλαβε τη θέση που προηγουμένως κατείχε ο Hisham Zaazou μέχρι τον Μάρτιο του 2016, η αλλαγή είναι αποτέλεσμα ανασχηματισμού του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο τέσσερις υπουργικές θέσεις έχουν αναλάβει νέα πρόσωπα.

Η Al-Mashat διαθέτει οικονομική και πολιτική εμπειρία, καθώς προηγουμένως είχε υπηρετήσει ως ανώτερη οικονομική σύμβουλος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και ως υποδιοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Αιγύπτου. Ήταν το νεώτερο άτομο που κατείχε ποτέ μια τέτοια θέση και στους δύο Οργανισμούς.

Της απονέμονται μάλιστα τα εύσημα για τη σημαντική συμβολή της στον εκσυγχρονισμό της νομισματικής πολιτικής της Αιγύπτου, ιδιαίτερα κατά το κυβερνητικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων από το 2011 και μετά.

Η Al-Mashat απέκτησε Bachelor Οικονομικών από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου το 1995, καθώς επίσης και Master στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Maryland-College Park στις ΗΠΑ το 1998. Τέλος, έλαβε το Διδακτορικό της από το ίδιο πανεπιστήμιο το 2001.

Σύμφωνα με τη νέα καμπάνια της Αιγύπτου για το 2018, η νέα υπουργός αναμένεται να αξιοποιήσει το ανανεωμένο και αυξανόμενο ενδιαφέρον που δείχνει ο κόσμος για τον προορισμό, εφαρμόζοντας μια συνεκτική στρατηγική πολιτική. Θα διαχειριστεί τη συνεργασία με επενδυτές, δίνοντας έμφαση στο μάρκετινγκ, καθώς και στην κατάρτιση και ανάπτυξη των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι πρώτες συναντήσεις με επενδυτές, με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να είναι πολύ ικανοποιημένα από τις εναρκτήριες συζητήσεις.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top