Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Η υπουργός Τουρισμού στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού FITUR, στη Μαδρίτη

Τατιάνα Ρόκου - 18 Ιανουάριος 2018, 12:05

Η υπουργός παρέστη στην επίσημη τελετή εγκαινίων της έκθεσης και είχε σύντομη συνάντηση με το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας. Ακόμη, συναντήθηκε με τον νέο γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Zurab Pololikashvili.


Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Μαδρίτης FITUR (17-21 Ιανουαρίου), όπου ο ΕΟΤ συμμετέχει με περίπτερο, για τη δυναμική προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού στην ισπανική αγορά.

Η υπουργός παρέστη στην επίσημη τελετή εγκαινίων της έκθεσης και είχε σύντομη συνάντηση με τον Βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο ΣΤ’ και τη Βασίλισσα Λετίσια, κατά την εθιμοτυπική εκδήλωση προς τιμήν των συμμετεχόντων υπουργών της έκθεσης, παρουσία του βασιλικού ζεύγους.

Στο πλαίσιο της έκθεσης η κα Κουντουρά συναντήθηκε με το νέο γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) Zurab Pololikashvili, με τον οποίο συζήτησαν εκτενώς για την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας του Υπουργείου Τουρισμού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, μετά και την πρόσφατη εκλογή της Ελλάδας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού για την περίοδο 2018-2021. Η υπουργός ευχήθηκε καλή θητεία στον κ. Pololikashvili και ο ίδιος από την πλευρά του την ευχαρίστησε θερμά για την υποστήριξη της Ελλάδας στην εκλογή του κατά την 22η Γενική Συνέλευση του UNWTO στην Κίνα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επίσης η υπουργός τον προσκάλεσε να συμμετάσχει στο φόρουμ για τον τουρισμό της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στα τέλη Απριλίου 2018 στην Αθήνα, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας, πρόταση την οποία ο γενικός γραμματέας του UNWTO αποδέχθηκε.

Η κα Κουντουρά πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τη Βουλγάρα ομόλογό της Nikolina Angelkova και συζήτησαν τις προοπτικές ενίσχυσης της τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών. Η κα Κουντουρά αποδέχθηκε πρόσκληση της κας Αngelkova να συμμετάσχει στη Συνάντηση των Υπουργών Τουρισμού στις 13 Φεβρουαρίου στη Σόφια, στο πλαίσιο της Προεδρίας της Βουλγαρίας στην Ε.Ε.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, η υπουργός πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με φορείς της ισπανικής τουριστικής βιομηχανίας, τουριστικούς οργανισμούς και ταξιδιωτικά γραφεία, με στόχο τη διαρκή ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την χώρα μας. Στις συναντήσεις συμμετέχει ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας.Η κα Έλενα Κουντουρά με τον Βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο ΣΤ’ και τη Βασίλισσα Λετίσια, κατά την εθιμοτυπική εκδήλωση προς τιμήν των συμμετεχόντων υπουργών της έκθεσης FITUR στη Μαδρίτη.

Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά  με το νέο γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού UNWTO Zurab Pololikashvili, στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης FITUR στη Μαδρίτη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top