Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείς'Άνοιγμα' του ελληνικού τουρισμού στις αγορές της Λατινικής Αμερικής
Τουριστική πολιτική

'Άνοιγμα' του ελληνικού τουρισμού στις αγορές της Λατινικής Αμερικής

Διμερείς επαφές της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τους ομολόγους της Κολομβίας, Κούβας και Αργεντινής.

Διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Τουρισμού της Κολομβίας, της Κούβας και της Αργεντινής πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού στις αγορές της Λατινικής Αμερικής και της υλοποιούμενης εθνικής τουριστικής πολιτικής για την διεθνή προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο. Οι διμερείς επαφές έγιναν στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης της Υπουργού Τουρισμού στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού FITUR.

Με την υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κολομβίας Maria Lorena Gutierrez αντάλλαξαν θέσεις και απόψεις για την τουριστική ανάπτυξη και συζήτησαν για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Η κα Guttierez ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για το επιτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού για το οποίο ενημερώθηκε από την κα Κουντουρά καθώς και για πιθανές συνεργασίες που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την τουριστική εκπαίδευση.


Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με  την υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κολομβίας Maria Lorena Gutierrez.

Ο υπουργός Τουρισμού της Κούβας Manuel Marrero Cruz εξέφρασε στην κα Κουντουρά το ενδιαφέρον του για την υπογραφή διμερούς μνημονίου. Προσκάλεσε την υπουργό να συμμετάσχει στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Αβάνα την άνοιξη του 2018, για την περαιτέρω συνεργασία και την προώθηση του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Με τον υπουργό Τουρισμού της Αργεντινής, Gustavo Santos συζητήθηκαν οι προοπτικές για την ανταλλαγή τουριστικής τεχνογνωσίας και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος. Ο κ. Santos επίσης απηύθυνε πρόσκληση στην κα Κουντουρά να επισκεφθεί την Αργεντινή προκειμένου να συζητήσουν για την ανάπτυξη και προώθηση διμερούς συνεργασίας στον τουρισμό.

Στη φωτογραφία, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με τον υπουργό Τουρισμού της Κούβας Manuel Marrero Cruz.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024